Полицията в Полша е иззела стикери за евентуално набиране на

...
Полицията в Полша е иззела стикери за евентуално набиране на
Коментари Харесай

Полицията в Полша: Набират бойци за "Вагнер" със стикери из Краков

Полицията в Полша е иззела стикери за вероятно набиране на бойци за съветската наемническа компания " Вагнер " в страната, съобщи ДПА като се базира на изказване на локалната полиция в град Краков в Южна Полша.

Стикерите с размер А5 са били видяни от полски жители в няколко квартала на Краков. На тях е изобразено логото на компанията " Вагнер ", под което имало надпис на британски език: " Ние сме тук. Присъединете се към нас. "

Според полицията отпечатаният изпод QR код отвеждал до уебсайт за набиране на личен състав за наемническите сили.

В Полша нараства загрижеността, откакто сили от частната войска на ръководителя на наемниците Евгений Пригожин се разположиха на лагер в прилежащ Беларус след несполучливия им опит за протест против Москва. Според управляващите в Минск бойците на " Вагнер " би трябвало да образоват беларуската войска.

Полската прокуратура е била осведомена и полицията в този момент се пробва да откри самоличността и да задържи разпространителите на стикерите.

В Полша е нелегално да се набира личен състав за задгранични армии и наемнически сили, както и поляци да служат в такива елементи. Нарушителите са застрашени от наказване до пет години затвор, отбелязва ДПА.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР