Полицията в пакистанската столица арестува полицай за предполагаемо изнасилване на

...
Полицията в пакистанската столица арестува полицай за предполагаемо изнасилване на
Коментари Харесай

Пакистанската полиция арестува полицай, заподозрян в изнасилване на бременна жена

Полицията в пакистанската столица арестува служител на реда за хипотетично обезчестяване на бременна жена, която е потърсила помощ от полицията, оповестиха през днешния ден управляващите в неделя, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Заподозреният, който е служител на реда, е задържан и се води следствие “, сподели представител на столичната полиция пред ДПА.

Инцидентът се разиграл в покрайнините на Исламабад, когато бременна в шестия месец жена излязла от къщата си, с цел да търси помощ от полицията, откакто се скарала със брачна половинка си.
 
Жената, която е на към 20 години, е подала тъжба. Тя отивала към полицейския сектор, когато се срещнала със чиновник на отдела за незабавно реагиране „ Делфин “, който заречен помощ. Но вместо да я придружи до сектора, той я отвел в апартамент и я изнасилил.

Англоезичният ежедневник „ Доун “ заяви през днешния ден, че висшите чиновници първо са се пробвали да прикрият случилото се, с цел да не накърнят имиджа на звеното за незабавно реагиране.

Насилието против дами неведнъж е предизвиквало яростна реакция от страна на гражданското общество в южноазиатската страна с население от над 240 милиона души.

Миналата година пакистанският парламент одобри закон, предусещащ химическа кастрация или смъртно наказване за причинителите на полови закононарушения в изключително тежки случаи на обезчестяване или принуждение над деца.

Законът беше предшестван от всеобщо отвращение след груповото обезчестяване на жена пред децата й на една от основните автомагистрали в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР