Полицията в Пакистан повдигна обвинения срещу бившия премиер Имран Хан,

...
Полицията в Пакистан повдигна обвинения срещу бившия премиер Имран Хан,
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение в тероризъм срещу бившия премиер Имран Хан


Полицията в Пакистан повдигна обвинявания против някогашния министър председател Имран Хан, 17 негови помощници и десетки поддръжници, обвинявайки ги в тероризъм и няколко други закононарушения, заяви „ Асошиейтед прес “.

Обвиненията идват, откакто почитатели на сваления министър председател влязоха в конфликт със силите за сигурност в Исламабад.

Вчера в продължение на часове последователите на Хан влизаха в конфликти с полицията пред съда, където някогашният министър председател трябваше да се яви по дело за рушвет. Полицията за битка с безредиците употребява палки и сълзотворен газ, до момента в който последователите на Хан хвърляха бомбички и камъни по служителите на реда.

Повече от 50 служители на реда бяха ранени, а полицейски контролно-пропускателен пункт, няколко коли и мотоциклети бяха подпалени. Полицията заяви, че по време на насилието са задържани 59 поддръжници на Хан.

Всъщност Хан по този начин и не се яви в съда, с цел да се изправи пред обвиняванията, че е продал дарове, получени по време на мандата му и е укрил получените средства.

Имран Хан беше свален от власт с избор на съмнение в Народното събрание през април предходната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР