Полицията в Нова Зеландия издирва осем души, които все още

...
Полицията в Нова Зеландия издирва осем души, които все още
Коментари Харесай

Нова Зеландия издирва 8 души след циклона

Полицията в Нова Зеландия търси осем души , които към момента са в неопределеност след удара на циклона Габриел, блъснал преди две седмици. Това оповестиха управляващите в неделя, представени от " Ройтерс ". Съобщението идва на фона на предизвестия за рисково време в елементи от страната.

Габриел удари северния район на острова на 12 февруари и по-късно удари източното крайбрежие. Най-малко 11 души починаха, а хиляди избягаха от жилищата си.

" Останалата част от хората включва тези, които по разнообразни аргументи не се свързват с управляващите, сподели новозеландската полиция рано в неделя. Независимо от това, да се свържем с останалите осем остава приоритет за полицията и нашите чиновници изследват всички пътища, с цел да се опитат да ги локализират. "

Повече от 6000 бяха в неопределеност директно след бурята, само че този брой понижа.
 Нова Зеландия чака вредите след циклона да са за милиарди
Нова Зеландия чака вредите след циклона да са за милиарди

Все още се пресмятат, само че ще са големи, предизвестиха управляващите

Лошото време още веднъж удари Северния остров в петък, с пороен дъжд, който наложи повече евакуации в залива Хок с, един от районите, които са най-силно наранени от Габриел.

Бурите провокираха неочаквани наводнения и предизвестия за евакуация в и към Оукланд, най-големият град в страната с население от към 1,6 милиона души. Комуникациите бяха прекратени в доста региони

В неделя новозеландският синоптик MetService предизвести, че са вероятни стихии по-късно денем, изключително в Северния остров и в горната част на Южния остров.

Агенцията за изключителни обстановки за Оукланд предизвести жителите на града да се приготвят за още дъжд, който се чака вечерта.

" Рискът от гръмотевични стихии и локализирани превалявания над елементи от страната се усилва на следващия ден ", предизвестиха от Metservice.

Възможно е и два тропически циклона да се развият през идната седмица, само че на този стадий рискът е релативно невисок.
 Циклонът в Нова Зеландия взе жертви
Циклонът в Нова Зеландия взе жертви

Във вторник бе оповестено национално изключително състояние поради бедствието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР