Полицията в Монтана е арестувала мними врачки за измама, съобщават

...
Полицията в Монтана е арестувала мними врачки за измама, съобщават
Коментари Харесай

Мистерията е разбулена! Арестуваха мними врачки в Монтана, мамили наивни жертви с разваляне на магии

Полицията в Монтана е арестувала мними врачки за машинация, оповестяват от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Самозванките, възползващи се от наивността на жертвите си, са хванати през вчерашния ден, след следващ удар. 
Ден по-рано, 26-годишна жена от регионалния град отишла в полицията и разказала на униформените схемата, по която била преметната. По думите на пострадалата, на 16 януари тя се срещнала с жена, която я убедила, че ѝ е направена магия. За да бъде развалена, „ екстрасенската “ поискала пари и украшения. Така от въпросната дата до през вчерашния ден, „ омагьосаната “ дама дала общо 1 370 лв. и чифт златни обеци, с цел да се освободи от прокобата. 
Жената разказала, че има спогодба с врачката да се срещнат на идващия ден, с цел да ѝ даде поредна „ вноска “ за повреждане на магията. Така ченгетата решили да ѝ устроят засада и да я заловен в крачка. Младата жена се срещнала със самозванката и ѝ дала още 50 лв., незабавно след което служители на реда я причакали и ѝ щракнали белезниците. 
Арестуваната е 70-годишна жителка на Бойчиновци. Като нейна съучастничка е арестувана и нейната щерка на 46 години. При осъществен на двете дами обиск са конфискувани преди малко дадените 50 лв., друга парична сума в размер на 1 020 лв., най-вероятно взети от други наивници, чифт златни обеци и 2 мобилни телефона " Nokia " и " Huawei ", с които бил реализиран контакт с жертвата.
По случая е формирано досъдебно произвеждане, под наблюдението на Районна прокуратура –Монтана.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР