Полицията в Лондон се подготвя за серия от протести през

...
Полицията в Лондон се подготвя за серия от протести през
Коментари Харесай

Серия от протести срещу локдауна готвят в Лондон

Полицията в Лондон се приготвя за серия от митинги през уикенда – на съперници на локдауна поради Covid-19, на водещи акция против режима на строги стопански ограничавания и на природозащитници. Снощи полицията извърши няколко превантивни арестa.

В рамките на подготовката за справяне с митингите полицията нощес претърси три адреса в Лондон, където иззе „ предмети, които могат да се употребяват по незаконен метод и да причинят нарушение на публичния ред “, както се показаха.

Извършени са били 12 ареста, като най-малко 4 от тях са свързани с придвижването „ Бунт против заличаването “. В известието на вестник „ Гардиън “ се споделя, че от придвижването са декларирали, че това няма да попречи на провеждането на митинга, плануван за неделя.

Днес придвижването „ Народното събрание против режима на стопански ограничения “ възнамерява митинг под наслов: „ Обединени против това корумпирано държавно управление “. Протестиращите ще се съберат пред постройката на Би Би Си и ще проведат шествие до площада пред Народното събрание.

Известни английски диджеи пък считат да се причислят на следващия ден към огромен антилокдаун митинг. Те желаят унищожаване на рестриктивните мерки за нощните клубове като считат да забавлява събралите се с музика от две платформи на камиони в центъра на Лондон. Covid рестриктивните мерки засегнаха извънредно тежко нощните клубове, които са затворени от 23 март предходната година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР