Полицията в Лондон е задържала над 500 демонстранти от началото

...
Полицията в Лондон е задържала над 500 демонстранти от началото
Коментари Харесай

Над 500 са задържани в Лондон при Бунт срещу унищожението

Полицията в Лондон е задържала над 500 стачкуващи от началото на митингите против замърсяването на околната среда, заяви нощес в Тwitter полицията в английската столица, представена от ТАСС.
"Полицейските чиновници са задържали към този момент над 500 участници в митинга "Бунт против заличаването ". Разследването ще продължи. На 10 лица към този момент са повдигнати обвинявания ", съобщи Скотланд Ярд.
Активистите от природозащитната организация "Бунт против заличаването " (Extinction Rebellion) не престават да блокират четири градски зони. Това са Площадът на Народното събрание, моста "Ватерло ", кръстовището "Оксфорд съркъс ", където се пресичат значимите пътни артерии улица "Оксфорд " и улица "Риджънт ".
Блокирана е и зоната към Мраморната арка в североизточния завършек на Хайд парк. Полицията припомня, че единствено последната от упоменатите територии е позволено място за митинг, до момента в който с блокирането на останалите три се нарушава член 14 от Закона за публичния ред, което се явява мотив да бъдат арестувани уличните деятели, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР