Полицията в Китай е спасила около 1000 котки от камион,

...
Полицията в Китай е спасила около 1000 котки от камион,
Коментари Харесай

В Китай откриха 1000 котки в камион напът към колбасарницата

Полицията в Китай е избавила към 1000 котки от камион, запътил се към касапница. За това съобщиха свързани с страната медии, като прибавят, че органите на реда са разбили част от незаконен търговски канал, който продава котешко месо, потвърждавайки, че e свинско или агнешко.

Случаят поражда съществени опасения за хуманното отношение към животните и безопасността на храните в Китай въобще, пише CNN, съобщи Българска телеграфна агенция и Пловдив 24.

Действайки по сигнал на деятели, бранители на животни, в китайската източна провинция Дзянсу, служителите на реда са засекли транспортно средство, употребявано за събиране и превозване на уловени котки, рапортува държавният информативен бюлетин The Paper.

Без тази интервенция партидата котки евентуално щеше да бъде заклана и изпратена на юг, с цел да бъде сервирана като свински и агнешки шишчета, както и наденички, се споделя в отчета.

Полицията и виновните организации са изпратили котките в близкия подслон, оповестява The Paper, откакто осуетили скрит план, от който можеше да се завоюват към 20 500 $. В отчета не се споделя дали има осъществени арести, нито дали котките са бездомни или регистрирани като домашни любимци. 

Медията оповестява, че деятелите първо са забелязали огромен брой заковани дървени кутии, пренасящи доста котки, покрай гробище. В продължение на шест дни те патрулирали по улиците, а когато камионът тръгнал да транспортира животните към кланицата, те са се намесили и извикали полиция.

Един от тях споделя, че при сходна противозаконна интервенция 500 грама котешко месо можело да се продаде за към 4 долара като агнешко или свинско. Всяка котка тежи към четири до пет кг, откакто бъде обработена. 

" Някои хора ще създадат всичко за облага ", сподели Гонг Джиан, деятел, който строи приют за бездомни котки в Дзянсу, пред The Paper. Хан Джиали, която лично е взела участие в прекъсването на камиона, съобщи пред китайския новинарски канал, че това не е първият път и че преди този момент е предотвратявала сходни противозаконни покупко-продажби в Гуангдонг.

Докладът провокира нова вълна от угриженост по отношение на правата на животните и сигурността на храните в Китай, като мнозина приканиха за по-голям надзор от страна на управляващите. Страната се е борила с дълга история на кавги с храните и сигурността и в предишното.

Скорошен случай, който стана извънредно известен, се отнасяше до глава на плъх, открита в храна, сервирана в лицей. Първоначално локалните управляващи настояха, че това е парче пачи врат, само че заради опасения за покриване на абсурда, бяха извикани провинциални следователи и откриха истината. 

Въпреки че Китай има закони за контролиране и отбрана на животните, както и на застрашените животни, няма общ закон за жестокостта към домашни любимци, бездомни кучета и котки.

Правата на животните и групите за запазване на околната среда от дълго време водят акции против потреблението на скотски елементи, в това число от доста застрашени типове, за обичайна медицина. Нараства и съпротивата против годишния фестивал на кучешкото месо в Юлин, в западния самостоятелен район Гуанси. 

" Животните нямат права и няма гаранция за сигурност на храните ", написа един от стотиците консуматори, които се включиха в последните дебати в локални обществени мрежи и канали. Китайските власти бяха подложени на критика през 2021 година за гибелта на няколко евтаназирани домашни любимци, откакто техните притежатели са дали позитивен тест за Covid.

Един случай, при който здравен служащ преби корги до гибел с лопата, провокира изблик на яд. " Надявам се страната скоро да има закон за отбрана на животните ", сподели различен консуматор, визирайки последния скандал.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР