Полицията в Италия арестува бившия приятел на Алена Щерк, който

...
Полицията в Италия арестува бившия приятел на Алена Щерк, който
Коментари Харесай

Полицията в Италия арестува бившия приятел на Алена Щерк

Полицията в Италия арестува някогашния другар на Алена Щерк, който е обвинен в убийството ѝ

В късния следобяд в неделя другари на 47-годишната компютърна специалистка и треньорка по латинотанци и полиция откриха натрупа ѝ в региона край Радомир. Именно там, където живеел някогашният ѝ приятелВиктор Спига, било прикрито тялото.

Припомняме, че Алена Щерк изчезна в петък. Първият сигнал, че нещо се е случило с нея, бил задействаният паникбутон в дома ѝ в столичния кв. „ Бояна “. Смята се, че дамата го е натиснала, откакто ексгаджето ѝ я нападнал.

След това колата ѝ била открита в гаража й, усърдно почистена, само че при втория оглед се видяло леке от кръв. За последно нейни познати я забелязали в четвъртък вечерта в центъра на София. Тя носела сак и се прибирала от танци. Имала желание да взе участие в съревнование в събота вечерта, написа.

Дори пуснала анонс в профила си във Facebook. Криминалистите допуснаха още в събота, че някогашният ѝ другар – италианец, с който движела бизнес за храни и виновност от Ботуша, само че се разделили, я е умъртвил.

Същата вечер започнаха да търсят тялото ѝ край Радомир и оповестиха чужденеца за търсене с европейска заповед за арест.

По обяд в неделя пристигнало уведомление от карабинерите до Министерство на вътрешните работи, че търсеният Спига е задържан в град Бари, в южната част на Италия. Той бил извънредно уплашен, че е заловен на тясно, и почнал да лъже по кое време и по какъв начин е дошъл в родната си страна.

Твърдял, че дохвърчал със аероплан, което изрично не било правилно, защото името и данните му за идентичност липсват в масива на Гранична полиция, потвърдиха оттова пред медията.

Разследващите считат, че чужденецът е духнал с автомобил през границата, откакто скрил натрупа на Алена. Сега България чака решението на италианския съд за екстрадацията на убиеца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР