Полицията в Испания обяви, че е задържала в Мадрид гражданин

...
Полицията в Испания обяви, че е задържала в Мадрид гражданин
Коментари Харесай

Един от най-търсените бегълци ФБР бе заловен. Вижте кой е


Полицията в Испания разгласи, че е задържала в Мадрид жител на Нова Зеландия с издадена доживотна присъда в Съединени американски щати за полов трафик и закононарушения, свързани с педофилия, заяви Франс прес. Арестуваният попада в листата с десетте най-търсени бегълци на американското ФБР, заяви Българска телеграфна агенция.

От полицията обявиха, че 40-годишният новозеландец е бил видян в сряда в хотел в центъра на испанската столица и по-късно е бил арестуван. Той е употребявал една от подправените си самоличности, под които се е укривал от закона.
-->
Властите не оповестяват името на беглеца от закона, а единствено буквите му " Ем Джей Пи ". По думите им става въпрос за един от " десетте най-издирвани бегълци от ФБР ". Има оповестена и премия от 100 000 $ за всеки, който даде информация, която би могла да докара до задържането му.

Според източник, непосредствен до следствието, арестуваният е Майкъл Джеймс Прат, който е с доживотна присъда за такива закононарушения, като " произвеждане и разпространяване на детска порнография, полова употреба, полова експанзия и нелегално замогване ".

В информацията на уеб страницата на ФБР се споделя, че под прикритието на дребни разгласи за търсене на модели новозеландецът е набирал млади и малолетни дами от Съединени американски щати и Канада за насилствени полови актове в интервала 2012 - 2019 година Задържаният е управлявал снимачен екип и нецензурен уеб сайтове, на които е разгласил сниманото наличие. По този метод е спечелил над 17 милиона $, съгласно уеб страницата на ФБР. Друго от обвиняванията против него е за полова експанзия против младите дами.

Майкъл Джеймс Прат е избягал от правораздаването след произнасянето на доживотната присъда и през 2019 година за него е била издадена интернационална заповед за арест.  Испанската полиция сподели, че от известно време е подозирала, че беглецът от закона се намира в Испания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР