Полицията в Иран съобщи в събота, че е приложила план

...
Полицията в Иран съобщи в събота, че е приложила план
Коментари Харесай

Полицията в Иран започва репресии срещу жените без забрадки

Полицията в Иран заяви в събота, че е приложила проект за справяне с дами, които нарушават строгия ислямски дрескод в страната.
Прочетете още
Броят на дамите, които се опълчват на дрескода, съгласно който забрадките би трябвало да се носят на публични места, се е нараснал след протестно придвижване, провокирано от гибелта в ареста предходната година на 22-годишната кюрдка от ирански генезис Махса Амини, за хипотетично нарушение на разпоредбите.

В изказване на уеб страницата на полицията в събота се споделя, че ще бъдат подхванати дейности " от през днешния ден " против нарушавания на публични места, в коли и други " места, където от време на време се смъква хиджаб ".

„ В този подтекст технологията ще бъде употребена за интелигентно идентифициране на хора, които нарушават закона “, се споделя в известието.

 „ Свалянето на хиджаб се смята за закононарушение и полицията се оправя със обществените аномалии в границите на закона “, цитира изказването началника на полицията по сигурността Хасан Мофахами.

„ Хората, които нарушават закона, носят отговорност за дейностите си и би трябвало да носят отговорност за държанието си “, добави той.

Вълна от цивилен митинг заля ислямската република след гибелта на Амини на 16 септември предходната година, три дни след ареста й от полицията за морал.

Изискването дамите да носят забрадки на публични места беше упоменато в закона малко след Ислямската гражданска война от 1979 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР