Полицията в Бургас погна шумните автомобили и мотоциклети, чиито шофьори

...
Полицията в Бургас погна шумните автомобили и мотоциклети, чиито шофьори
Коментари Харесай

В края на сезона: Полицията в Бургас погна шумни коли и мотори

Полицията в Бургас погна шумните коли и мотоциклети, чиито водачи съзнателно натискат крепко газта през тъмните часове на денонощието. Мярката е публично поискана и от бургаския омбудсман, който внесе писмо в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи с искане за повишение на контрола. Сред санкционираните са водачи на мощни коли от известна марка и 7 пистови мотора.

Сигналите на десетки гневни жители до омбудсмана, до регионална администрация и към незабавния телефон в действителност са още от началото на месец юни, когато потокът Черноморието от туристи се усилва. Нетърпимият плач на мотори и форсиране на мотори е принудило доста бургазлии да инсталират спомагателни шумоизолиращи дограми и дори да се реалокират в крайни квартали или на село.

“Чува се на всички места аз пребивавам на друго място, на другия край. По крайните улици също, изключително нощно време след 11-12 часа. ”

“Спалнята ми е към “Кирил и Методий ”. След 11 и половина е някакъв смут. Просто е невероятно да се спи. Тръгват от “Кирил и Методий ”, форсират, излизат по бул. “Демокрация ” и не престават. Връщат се назад, превключват, трещят, нямам думи. “

„ Неприятно е и разсънват хората, не могат да спят “, оплакват се бургазлии.

Недоволни са и майки с дребни деца, които биват са събуждани по време на разходка в морската градина да вземем за пример поради ревящ мотор на мотор.

 
Основно сигналите са от хора, които живеят в централна градска част до по този начин наречените огромни пътни артерии, където има дълготрайност на пътното платно, без да е прекратено от пешеходни пътеки или светофари. Което дава опция на мотоциклетистите да си вършат по този начин наречените гонки и форсирания на моторите, каскадни осъществявания. Това естествено нарушава съня и спокойствието на жителите и се стига до подаването на сигнал.
Тодор Стамболиев - омбудсман на Бургас

Омбудсманът към този момент е пуснал сигнал до регионалния шеф на Министерство на вътрешните работи в Бургас с искане за стягане на ограниченията.

 
Попаднах на една норма по закона за шума в околната среда, която в действителност вменява на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да правят надзор на тези транспортни следства, които възпроизвеждат звук над допустимите номри и дава опция на чиновниците да стопират краткотрайно от придвижване такива транспортни средства.
Тодор Стамболиев - омбудсман на Бургас

На процедура законът планува административно наказване до 200 лева и прекъсване на МПС-то до премахване на шумния резултат, който в множеството случаи в действителност е издирван резултат от водачите.

 
Мерките, които се подхващат ще кажа единствено, че не са кампанийни, а са ежедневни. И са свързани с определяне на такива сходни транспортни средства, като при констатиране на изчезнали такива шумозаглушители се глобяват водачите и се постановат заповеди за насилствени административна мярка прекъсване от придвижване.
Пламен Николов – шеф “Пътна полиция “ Бургас

От “Пътна полиция ” са безапелационни, че съгласно българското законодателство за нарушаване се смята монтирането на специфични шумоусилващи тръби, премахването на катализатора и шумозаглушителя. Направените промени водят освен до непоносим звук, само че и до замърсяване на околната среда. А ревящите ауспуси с заздравен резултат в действителност се смятат за техническа нередовност.

 
Това се смята като смяна на структурата на транспортното средство, защото не е фабрично създаден ауспух и е също обвързвано със глоба.
Пламен Николов – шеф “Пътна полиция “ Бургас

Монтираното видеонаблюдение в целия град пък разрешава на полицията да намери всеки нарушил спокойствието на жителите, за което те са подали сигнал.

Очаква се санкционираните през днешния ден да са повече, защото инспекциите за шума не престават и към този миг. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР