Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на

...
Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на
Коментари Харесай

Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас

Променя се методът на разработване на годишните капиталови стратегии на ВиК сдружението по общини

Днес в Областна администрация Бургас се организира постоянно съвещание на ВиК асоциацията, с ръководител регионалният шеф проф. Мария Нейкова. На работната среща участваха кметовете и заместник-кметове на общините от Бургаска област с мандат да гласоподават капиталовата стратегия на ВиК сдружението и управлението на ВиК -Бургас.

Кметовете сложиха редица проблеми и настояха за търсене на решение – неналичието на дежурни ВиК екипи, синхронизиране на строителните действия от общините с замяна на подземната инфраструктура от ВиК, качествено възобновяване на прокопаванията, включване на предпочитани обекти на общините в капиталовата стратегия на ВиК-Бургас, усилване на контрола върху компаниите, които възвръщат пътните настилки след ремонт и други

За да се синхронизират капиталовите проекти на ВиК сдружението с финансовите стратегии на общините и да се избегнат пропуски, проф. Нейкова взе решение в границите на 15 дни, считано от 08 май 2024 година да се провеждат срещи сред кметовете и ВиК операторът по места, на които да се обсъдят целите на общините и опциите на ВиК оператора.

С цел възстановяване на връзката такива срещи ще организират към този момент всяка година преди приемането на финансовите стратегии и бюджета на общините, за страните да синхронизират капиталовите си планове и благоприятни условия, с цел да се отбрани публичния интерес.

Желанието на регионалния шеф е ВиК сдружението да работи по интензивно по основаването на под земята кадастър за цялата Бургаска област, с цел да се откри пространственото състояние на всички подземни проводи и уреди. На тези проекти се отразяват и главните механически характерности на подземните проводи и уреди. Присъстващите кметове и заместник-кметове с мандат, даден им от общинските препоръки да гласоподават, одобриха единомислещо капиталовата стратегия по общини във ВиК бранша с решение през юли да се гласоподава обновената и усъвършенствана капиталова стратегия на ВиК сдружението.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР