Полицията в Бургас издирва млад мъж, стрелял по сградата на

...
Полицията в Бургас издирва млад мъж, стрелял по сградата на
Коментари Харесай

Брутален вандализъм: Мъж стреля по знакова сграда в Бургас, издирват го

Полицията в Бургас търси млад мъж, стрелял по постройката на Хидрометеорологичната обсерватория, която се намира в Морската градина в града, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

" Сигналът за стрелбата е подаден от чиновниците на обсерваторията . Вероятно става въпрос за пукотевица с въздушен револвер " , сподели за Българска телеграфна агенция Цветелина Рандева, представител на полицията в града.
 Община Бургас
Това е рисков и жесток вандализъм. За да може по-бързо да бъдат открити причинителите, Общината популяризира видеокадри с група млади мъже, измежду които е и евентуалният стрелец по постройката, обявиха от Общината.
 Община Бургас
Случаят е от 1 януари. Служителят, който застъпва тогава на промяна в обсерваторията, открива две дупки в прозорец на първия етаж, четири - по фасадата, открити са и сачми.

Хидрометеорологичната обсерватория се обитава в Духтевата къща, която е един от бургаските знаци. В нея е живял и отгледал децата си един от най-талантливите ландшафтни архитекти на България - Георги Духтев.
 Община Бургас

 Община Бургас
Под неговите грижи през предишния век са се развивали и разраствали Морската градина, както и доста от парковете в София. През последните 10 години Община Бургас два пъти прави съществени поправки в Духтевата къща, с цел да я запази за поколенията. 

От полицията пък молят всеки, който който има информация да заяви на телефон 112.
 Община Бургас
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР