Полицията в Благоевград излезе с официална позиция заради инцидента по

...
Полицията в Благоевград излезе с официална позиция заради инцидента по
Коментари Харесай

Полицията в Благоевград разясни за инцидента с украинеца на мача Пирин - Левски

Полицията в Благоевград излезе с публична позиция поради случая по време на мача сред локалния Пирин и Левски (0:3), при която пострадаха жена и украинец. Вече стана ясно, че задграничният жител Владимир Будников е откаран в „ Пирогов “ поради проблем с белите дробове. Фенове на „ орлетата “ свидетелстват, че той е станал жертва на полицейско принуждение.

В изказването на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград излиза наяве, че е подредена цялостна и незабавна инспекция за превишаване на служебните пълномощия от страната на органите на реда. От формалното известие става ясна и повода за навлизането на органите на реда на трибуните на стадион „ Христо Ботев “.

Ето формалното известие на полицията в Благоеград:

Във връзка със свидетелски показания за това, че на футболна среща в гр. Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които мощно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски чиновници е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско предписание и е оказал опозиция.

От управлението на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и цялостна инспекция на дейностите на полицейските чиновници, направили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните пълномощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР