Полицията в Берлин разследва Роджър Уотърс заради нацистка униформа на

...
Полицията в Берлин разследва Роджър Уотърс заради нацистка униформа на
Коментари Харесай

Полицията в Берлин разследва Роджър Уотърс заради нацистка униформа на концерт

Полицията в Берлин проверява Роджър Уотърс поради нацистка униформа на концерт, оповестяват международните информационни организации.

По време на концертите в Берлин на 17 и 18 май Уотърс се е появил с облекла, наподобяващи униформата на нацистките офицери. Музикантът е бил облечен с черен шлифер, а на ръката си има алена лента с два кръстосани чука.

Показването на нацистки знаци в Германия е неразрешено, като изключения се позволяват единствено по артистични и просветителни аргументи. Роджър Уотърс е прочут със своите антисемитски изявления и немските управляващи го заподозряха във прославяне или оправдаване на нацисткото ръководство. Говорителят на полицията в Берлин Мартин Халвег разяснява, че проверяват музиканта " по съмнение в подбудителство на социална ненавист ".

На 28 май съоснователят на " Пинк Флойд " имаше концерт и във Франкфурт, където беше посрещнат с митинг на еврейски организации, политици и десетки жители. Уотърс излезе в залата " Фестхале ", където по времето на Втората международна война е бил построен концлагер. Именно там са били събрани към 3 000 евреи преди да намерят гибелта си.

Градската администрация и в последна сметка той се състоя. Мюнхен също направи опит да анулира концерта на музиканта на 21 май, само че и той се организира, а Роджър Уотърс тогава разяснява, че това е " добра вест за свободата на словото в Германия ".

Освен че неколкократно е упрекван в антисемитизъм, Уотърс провокира остри рецензии и. Според него съветският президент Владимир Путин желае да употребява войната за битка с фашизма в Украйна и че Съединени американски щати са основният агресор. По този мотив бяха анулирани два негови концерта в Полша.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР