Полицията в Берлин е задържала още двама души, докато издирването

...
Полицията в Берлин е задържала още двама души, докато издирването
Коментари Харесай

Полицейска акция в Берлин след ареста на Даниела Клете, издирвана от 30 г. за тероризъм

Полицията в Берлин е задържала още двама души, до момента в който издирването на съучастници в групировката " Фракция Червена войска " продължава.

Активирането на следствието, което се води повече от 30 години, стана след разкриването и ареста на, обвинена в опит за ликвидиране и няколко въоръжени грабежа, осъществени пред 90-те.

 Службите пробват да намерят двама от водещите деятели на терористичната формация - Ернст-Фолкер Щауб (69 г.) и Буркхард Гарвег (55 г.).

Според източници на WDR, двамата арестувани мъже са разпознати, само че не са Щауб и Гарвег.

Spiegel разгласява фрагменти на квартал с бараки и запуснати здания в региона на Фридрихсхайн в Берлин, в който се счита, че се е укривал Гарвег. Според информацията, мъжът постоянно е отсядал в това място, само че не е открит при интервенцията в неделя.

Цял ден проверяващите събират ДНК-следи и други улики, свързани с двамата бегълци, като в акцията са ангажирани към 130 служители на реда и специалисти по криминалистика.

Полицията разгласи премия от 150 000 евро за всеки, който спомага с информация за откриването им.



Групировката, известна в началото с имената на създателите си Андреас Баадер и Улрике Майнхоф ( " Баадер-Майнхоф " ), е виновна за няколко отвличания и убийства в Западна Германия през 70-те и 80-те. Клете и двамата ѝ съучастници се считат за представители на последното потомство деятели на " Фракция Червена войска ".

Организацията изповядва идеологията на класовата битка и международната опозиция против империализма и капитализма. Името ѝ е обвързвано с Червената войска в комунистическия Съветски съюз, както отбелязва " Дойче веле ".

Според полицейското следствие, Даниела Клете, Ернст-Фолкер Щауб и Буркхард Гарвег са продължавали да правят грабежи и след хипотетичното разформироване на крайнолявата незаконна организация.

Полицията позволява, че Гарвег и Клете са поддържали персонален и директен контакт през годините, в които бяха оповестени за търсене.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР