Полицията в Барселона използва гумени куршуми, за да разпръсне демонстранти

...
Полицията в Барселона използва гумени куршуми, за да разпръсне демонстранти
Коментари Харесай

Стотици ранени в Барселона, полицията използва гумени куршуми срещу протестиращите

Полицията в Барселона употребява гумени патрони, с цел да разпръсне стачкуващи по време на снощния митинг. До мярката се стигна, откакто коренно настроени младежи нападнаха с юмруци пожарникари. 
Подобно на предната вечер, протестиращите започнаха да издигат барикади по улиците наоколо до постройката на Националната полиция на Каталуния. Те възпламениха барикади, които по-късно бяха потушени от идващите пожарникари. Около среднощ локално време митингът ескалира, откакто нападателни младежи нападнаха с юмруци пожарникарите, като им попречиха да свършат работата си. Тогава органите на реда се заеха с озаптяването на протестиращите като изстреляха десетки гумени патрони по тях. След като тълпата се реалокира на обичайно разстояние, пожарникарите съумяха да потушат огъня, който гореше в средата на пътното платно. 
Митингите, тапите и безредиците започнаха в Каталуния на 14 октомври, откакто Върховният съд на Испания осъди 12 каталунски политици за присъединяване им в противозаконен референдум за самостоятелност през 2017 година. Девет души бяха приети за отговорни за протест и получиха присъди от 9 до 13 години затвор, трима души бяха приети за отговорни за непокорство и наказани на санкция.
По време на безредиците в петък и събота вечер минимум 182 души бяха ранени, 152 от тях в Барселона, споделиха лекарите по-рано. Повече от 80 души са арестувани, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР