Полицията установи за ден 29 водачи, шофирали под въздействието на

...
Полицията установи за ден 29 водачи, шофирали под въздействието на
Коментари Харесай

Задържаха 29 пияни и 8 дрогирани шофьори за ден

Полицията откри за ден 29 водачи, карали под въздействието на алкохол и осем – под въздействието на наркотични субстанции. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От водачите, карали под влияние на алкохол 14 са с сред 0,5 до 1,2 промила, и 15 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат осем водачи, шестима са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 2728 моторни транспортни средства и 3013 водачи и пасажери. Съставени са 774 фиша и 164 акта. Установени са двама водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима – с над 1,2 промила. Един е засечен да ръководи моторно транспортно средство под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

9229 моторни транспортни средства са тествани в границите на профилираната полицейска интервенция. Извършен е надзор на 11 767 водачи и пасажери. Съставени са 2664 фиша и 699 акта.

Днес на автомагистрала „ Тракия “ беше извършена и първата по рода си интервенция, ориентирана към тежкотоварни коли и рейсове. Тя е разпоредена от министъра на вътрешните работи и е част от ограниченията, подхванати от страната за осъществяване на националната тактика за пътна сигурност за интервала 2023-2030 година. През предходната година от общо 802 тежки произшествия на територията на Пловдивска област, 102 са били породени от товарни коли и рейсове. Като резултат от тези произшествия са починали четирима души, а 108 са били ранени. От началото на актуалната година от общо 337 произшествия в Пловдидвска област, 37 са били свързани с присъединяване на товарни коли и рейсове, при които са починали двама души, а 44 са били ранени. Специализираната полицейска акция в Пловдив ще продължи до месец декември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР