Полицията се извинява, след като чернокож тийнейджър беше окован с белезници в „нещастен случай на „погрешно място, грешно време“

...
Полицията в Лансинг, Мичиган, се извини, след като чернокож тийнейджър
Коментари Харесай

Полицията в Лансинг, Мичиган, се извини, след като чернокож тийнейджър беше поставен с белезници от бял полицай в „нещастен случай на „погрешно място, погрешно време“. 

Полицейското управление направи няколко изявления в петък, след като видеоклипове, циркулиращи в социалните медии, показаха инцидента. Полицейското управление в Лансинг първо каза, че това е "нещастно разбиране".

Служителите разследват поредица от кражби на автомобили Kia, каза отделът, включително "конкретна" кражба, докладвана на West Jolly Road. Свидетел на кражбата, която имаше множество заподозрени, описа един заподозрян като носещ неонови шорти и бяла риза. Отговорилият полицай видял човек, отговарящ на описанието в подобно облекло, и се опитал да установи контакт, но лицето избягало. Втори полицай видя момчето с белезници по погрешка и „се свърза с него“, каза полицейското управление в Лансинг.

CBS Детройт показа полицай, който води момчето, което по-късно беше идентифицирано като 12-годишния Ташон Бърнард, през паркинг, с ръце, вързани зад гърба. Може да се чуе глас, който казва, че „хлапето“ „изнася боклука си в контейнера за боклук“. От ведомството не съобщават защо момчето е било с белезници.

Адвокат, представляващ семейството, каза пред Асошиейтед прес, че полицаят „освободил пистолета си и го държал пред себе си.“ 

След това видеото показва мъж, който идентифицира момчето като негов син, след което се приближи до полицая.Полицаят заведе Ташон към баща му, по-късно идентифициран като Майкъл Бърнард, преди друг полицай да доведе детето до патрулна кола и да го постави на задната седалка, според CBS Detroit.Видеото показва, че Бърнард изглежда притеснен и говори с полицай, докато крачи. 

„Те травматизираха сина ми“, можеше да се чуе Бърнард да казва на записващия човек, според CBS Detroit. 

След около три минути белезниците бяха отстранени и Ташон успя да се присъедини към баща си, след като разговаря за кратко с полицай. 

От отдела казаха, че „първоначалният полицай е успял да отговори и да изясни младия мъж във видеото не беше заподозреният, който е избягал по-рано." 

Според второ изявление, публикувано във Facebook няколко часа по-късно и приписано на началника Елъри Сособи, младият мъж е бил "освободен при баща си, когато е елиминиран като обвиняемия." 

„Прегледах инцидента и мога да потвърдя, че полицаят, който се е свързал и задържал младия мъж, е бил уважителен и професионален по време на разследването", каза Sosobee. „Жалко е, че се случват подобни инциденти, но чрез комуникация и споделяне на информация можем да помогнем на хората да разберат цялата история. Разбираме, че нещо подобно оказва влияние върху всички замесени страни. Като началник на полицията искам да се извиня, че този инцидент имаше такъв ефект върху този млад мъж и семейството му. Моля общността да разгледа всички факти на ситуацията, преди да вземе решение."

Полицията публикува замъглени снимки, показващи заподозрените.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР