Полицията разкри поредния телефонен измамник на територията на Пазарджишка област,

...
Полицията разкри поредния телефонен измамник на територията на Пазарджишка област,
Коментари Харесай

Заловиха телефонен измамник в Пазарджишко


Полицията разкри следващия телефонен лъжец на територията на Пазарджишка област, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) Мирослав Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че екипите са почнали работа след сигнал от 66-годишна жителка на град Пещера, подаден на 20 януари.

На домашния телефон на дамата позвънил мъж, който се показал за неин непосредствен и изискал пари, с цел да получи значими и скъпи документи, след което щял да ѝ ги възвърне. Жената се доверила и предала на чужд мъж, който пристигнал пред жилището ѝ, сумата от 3100 лв.. В подмяна той оставил запечатан плик, в който след това се оказало, че има празни тетрадки.

След извършените оперативни дейности е открито, че причинителят е 35-годишен мъж от Каспичан. 

Той е арестуван в ареста, а по отношение на него се води досъдебно произвеждане.

Справка в бюлетините на ОДМВР-Пазарджик демонстрира, че последният „ взрив “ на опити за телефонни измами в Пазарджишко е регистриран в края на месец ноември 2022 година

От полицията молят жителите да не се доверяват на непознати хора при телефонни позвънявания, под никакъв претекст да не дават пари или полезности, а при констатиране на сходни случаи да се обадят на свои близки или да подадат сигнал на телефон 112.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР