Полицията премахна блокадата на моста при Международния пловдивски панаир, който

...
Полицията премахна блокадата на моста при Международния пловдивски панаир, който
Коментари Харесай

Полицията разтури новия палатков лагер в Пловдив. Протестиращи: Влачиха ни по земята

Полицията отстрани блокадата на моста при Международния пловдивски панаир, който през вчерашния ден вечерта протестиращите издигнаха на моста над река Марица с спонтанни барикади и палатки. Три от палатките бяха частния парцел край моста.

В момента придвижването е възобновено, заяви БНР.

Полицията се намеси към 4 часа тази заран. На мястото има засилено наличие на униформени.

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Йордан Рогачев също пристигна, беседва с протестиращите, само че отхвърли коментар. Част от тях са директно до Панаирния мост в градинка в частен парцел.

Един от тях - Даниел Михайлов, описа какво се е случило през нощта:

" Видяхме, че идват коли на полицията. Скупчихме се на място, преплетохме ръце в кръг, само че те започнаха да употребяват мощ. Влачиха ни, мен също. Полицаите направиха и инспекция на персоналните документи ио инспекция за алкохол. "





Други демонстрираха червенини по ръцете си и оцапаните си облекла по време на извличането им от униформените. Те оповестиха, че са имали желание сами да вдигнат палатковия лагер на сутринта, макар че някои от множеството се заканиха да останат там до оставката на кабинета. Затова, поради реакцията на полицията, се заканиха през днешния ден да стачкуват пред постройката на полицията в Пловдив.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР