Полицията използва сълзотворен газ в центъра на Париж срещу протестиращи

...
Полицията използва сълзотворен газ в центъра на Париж срещу протестиращи
Коментари Харесай

Парижката полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи

Полицията употребява сълзотворен газ в центъра на Париж против протестиращи " жълти жилетки ", които влязоха в конфликти със силите на реда, съобщи Ройтерс.



Говорителка на полицията сподели пред кореспонденти, че на Шанз-Елизе са се събрали към 1500 протестиращи. Властите оповестиха, че 127 души са били арестувани, откакто полицията разкрила у тях чукове, бейзболни бухалки и железни топки за петанк.
 
 Gulliver/Getty Images

Демонстранти, развяващи френски флагове, облечени със символичните светлоотразителни жълти жилетки, се събраха през днешния ден, още преди разсъмване, край Триумфалната арка, която беше развалена при безредиците предходната седмица, съобщи АП. Други се подреждаха, за може облеклата и багажът им да бъдат претърсени от служители на реда.



Групи от протестиращи, ядосани от президента Еманюел Макрон и високите налози, се пробваха да стигнат през днешния ден до президентския замък, заобиколени от огромен брой служители на реда, с цел да не се позволен прояви на принуждение след най-големите протести в Париж от десетилетия, съобщи АП.-->
 
 Gulliver/Getty Images

В обществените мрежи се появиха апели за събаряне на президента Еманюел Макрон, станал извънредно неизвестен и постоянно упрекван от недоволните, че е " президент на богатите ", съобщи Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР