Полицията е заловила престъпна група, занимаваща се с разпространение на

...
Полицията е заловила престъпна група, занимаваща се с разпространение на
Коментари Харесай

Разкриха престъпна група, разпространявала дрога в София, Симитли и Благоевград

Полицията е заловила незаконна група, занимаваща се с разпространяване на опиати на територията на София, Симитли и Благоевград. Това заяви на брифинг представителят на Окръжната прокуратура - Благоевград Ирина Аспарухова, представена от Българска телеграфна агенция. На брифинга участваха наблюдаващият прокурор Георги Мадолев, шефът на Регионалната дирекция Гранична полиция в Кюстендил Светослав Костадинов и началникът на ГПУ - Благоевград Владимир Карадаков.

Наблюдаващият прокурор Мадолев сподели, че досъдебното произвеждане е почнало преди дни. Извършени са претърсвания на голям брой адреси на територията на община Симитли и в София, като при тях са открити огромно количество канабис - към 20 кг. По време на претърсванията на адреси в София е открито една част от количеството, което групата е популяризирала на разположение от столицата, уточни той.

Привлечени като обвинени са петима души, като четирима от тях са взели участие в проведената незаконна група, за разпространяване на наркотични субстанции, а петото лице е придобило количество от тях, сподели прокурорът. Обвиненията, които са повдигнати на четиримата са за присъединяване в проведена незаконна група, за осъществяване на закононарушения, свързани с наркотични субстанции и закононарушение за държане и разпространяване на наркотични субстанции, сподели наблюдаващият прокурор. Той добави, че упрекнатите са с чисто правосъдно минало.
Директорът на Регионалната дирекция Гранична полиция в Кюстендил Светослав Костадинов сподели, че за няколко месеца са осъществени оперативни дейности и са се събрали се задоволително обстоятелства и условия, въз основата на които е проведена и осъществена профилираната полицейска акция в София, Благоевград и Симитли.

В хода на интервенцията са арестувани седем български жители, като четирима от тях - в Благоевград и Симитли, а трима - в София. Проверени са и девет обекта в Благоевград и Симитли, както и три жилищни здания в София, уточни той.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР