Полицейското управление на Капитолия евакуира вчера сградата, а близките до

...
Полицейското управление на Капитолия евакуира вчера сградата, а близките до
Коментари Харесай

Евакуираха сградата на Капитолия във Вашингтон

Полицейското ръководство на Капитолия изтегля през вчерашния ден постройката, а околните до нея улици бяха затворени за повече от два часа след сигнал за недоверчив автомобил наоколо до седалището на американското държавно управление във Вашингтон, съобщи Ройтерс.

Полицията на Капитолия подреди постройката да бъде евакуирана малко след 12:30 ч. локално време (19:30 ч. българско време) и подреди чиновниците и останалият личен състав да заобикалят региона в покрай административните здания на Сената (горната камара на американския Конгрес), намиращи се от другата страна на улицата.

Властите оповестиха, че полицейско куче се е насочило към автомобил, който се е намирал в същата пресечка, в която е ситуирана постройката на Конгреса на Съединени американски щати.

Улиците и три паркинга към нея бяха затворени за повече от два часа, до момента в който полицията организираше следствие.

В региона постоянно се случват сходни заплашващи сигурността обстановки, в това число през април 2022 година, когато 29-годишен мъж от щата Делауеър извърши самоубийство, откакто се блъсна с колата си в укрепление край Капитолия, като в същото време стреляше във въздуха. През април 2021 година при нахлуване с автомобил в региона на постройката почина един чиновник на полицията на Капитолия, а различен беше ранен, отбелязва Ройтерс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР