Полицейският синдикат поиска спешна среща с премиера Кирил Петков заради

...
Полицейският синдикат поиска спешна среща с премиера Кирил Петков заради
Коментари Харесай

Полицаите срещу готвени промени в МВР, искат спешна среща с премиера |

Полицейският профсъюз изиска незабавна среща с премиера Кирил Петков поради противоречие с планувано изваждане на дирекции от състава на Министерство на вътрешните работи. Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разгласява през днешния ден позиция, озаглавена " Министерство на вътрешните работи - още веднъж промени на парче ", в която съпоставя сегашните дейности с провалили се в предишното опити за промени. Полицаите предизвестяват, че информацията за промени поражда напрежение в дирекциите „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, „ Миграция “ и „ Национална система тел. 112 “. Синдикалистите са недоволни и от обстоятелството, че сходно обмисляне не е в съгласие с тях.

В позицията се споделя:

" През последните седмици СФСМВР деликатно следи известни дейности в Министерство на вътрешните работи, ориентирани към обмисляне на изваждането на избрани структури от състава на Министерството.

Някои явни обстоятелства будят несъмнено безпокойствие.

Планирането – а в обособен случай и реализацията – на такова преструктуриране изумително припомнят опитите за реформиране на Министерството „ на парче “, на чийто явен неуспех бяхме очевидци през последните години. Срещу сходен метод СФСМВР постоянно остро се е противопоставяла.

Доколкото ни е известно, синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи освен не вземат участие, само че даже не са известени за това обмисляне. За развиването на тези действия получаваме импровизирано информация от наши източници в и отвън Министерството, в това число и от медиите.

Тези дейности по никакъв метод не кореспондират с контрактуваното в Коалиционното съглашение за ръководство на страната. Очевидно е несъгласието както с набелязаните в Приложение № 10 (Вътрешна сигурност) ограничения, по този начин и с контрактувания механизъм за тяхното използване, а и с основополагащия принцип на бистрота в ръководството. Разбира се, спазването на споразуменията сред политически субекти е отвън полето на активност на една синдикална организация, само че би трябвало да отбележим, че съответното Споразумение беше обнародвано като политическа стратегия на ръководещата коалиция.

Резултатите досега:

• Разпиляване на време и старания, които биха могли да бъдат употребявани с надалеч по-продуктивна цел.

• Генериране на неустановеност, напрежение и демотивация минимум измежду чиновниците на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Дирекция „ Миграция “, Дирекция „ Национална система 112 “ и други.

• Пораждане на подозрения по отношение на приложимостта на Коалиционното съглашение.

От това не печели нито Министерството, нито чиновниците в него, а още по-малко – жителите на България.

Настояваме за незабавна среща с министър-председателя, на която да обсъдим обстановката в Министерство на вътрешните работи. Ако такава не се състои, ще считаме поетите от Федерацията задължения за недействителни.

Като показва увереността си в положителните планове на ръководещата коалиция във връзка с реформирането на Министерство на вътрешните работи и за следващ път декларира поддръжката си за метода, по който е контрактувано то да се извърши, УС на СФСМВР чака, че ръководещата коалиция ще вземе бързи и съответни ограничения за решение на зародилите проблеми, без да се постановат други дейности от страна на Федерацията ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР