Полицейският началник, известен с прякора си Палата, бе задържан на

...
Полицейският началник, известен с прякора си Палата, бе задържан на
Коментари Харесай

Изненадващо пуснаха от ареста полицейския шеф от Пловдив

Полицейският шеф, прочут с прякора си Палата, бе арестуван на 11 октомври от чиновници на "Вътрешна сигурност ". Прокуратурата му повдигна обвиняване, че е взел рушвет от 300 лв. от двама телефонни измамници. В доказателствените материали нарушителите назовават Стоян Павлов „ шефе”.

Пловдивският областен съд му наложи най-тежката мярка „ задържане под стража “, само че Палата апелира и през днешния ден апелативните магистрати решиха, че не може да се направи обосновано съмнение, че той е причинител на закононарушението, в което е упрекнат, оповестиха Радио Пловдив и "Фокус ".

Според съда, от предоставения видеозапис от камерата на входа на полицейското ръководство не излиза наяве кой е дал пари и дали изобщо са били дадени такива. На записа се разграничават силуети, само че не и съответни лица.

Съдия Милена Рангелова сподели още, че обвиненият няма заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. Затова и го освободи от ареста без мярка за неотклонение. Тя загатна, че прокуратурата може да повдигне друго обвиняване против Павлов, само че наличното юридически не е издържано.

Зам.-шефът на Трето РПУ напусна правосъдната зала без белезници, като сподели сбито: „ Това е истината ".

Решението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР