Полицейските сили във Великобритания се подготвят за нарастване на престъпността,

...
Полицейските сили във Великобритания се подготвят за нарастване на престъпността,
Коментари Харесай

Британската полиция се готви за зима на икономически бунтове

Полицейските сили във Англия се приготвят за повишаване на престъпността, срив в публичния ред и даже корупция в редиците си тази зима, като сега се изготвят незабавни решения за справяне с предстоящите вълнения, провокирани от рецесията с увеличените разноски за живот, написа The Times .

Полицейските началници възнамеряват системи за справяне с изключителните обстановки, които биха могли да зародят от изпадането на милиони семейства във финансови усложнения.

Изтекъл народен стратегически документ, направен от тях това лято, разкрива, че те са все по-загрижени, че " икономическите разтърсвания и финансовата неустойчивост “ имат " капацитет да подтикват увеличение на избрани типове престъпност “.

Те включват закононарушения с " придобиване “, като обири от магазини, обири с щурм и обири на транспортни средства, както и онлайн измами и изнудване, както и закононарушения, които " разчитат на потребление на финансова накърнимост “.

На районно равнище някои полицейски сили се приготвят от ден на ден деца да бъдат засмукани в локалните наркобанди и дами да станат жертва на полова употреба.

Един шеф на полицията рапортува, че неговите сили към този момент са забелязали нарастване на някои закононарушения и са засилили подготовката за ответни дейности, а по-високият ценови таван на сметките за сила на семействата, 3,549 лири, влиза в действие на 1 октомври.

Изготвен с информация от Съвета на началниците на националната полиция, в документа се споделя, че " по-сложен и непредсказуем риск е шансът за по-големи цивилен безредици като отговор на нескончаем и мъчителен стопански напън “.

В документа се споделя: " По-голямата финансова накърнимост може да изложи някои чиновници на по-висок риск от корупция, изключително измежду тези, които изпадат в обилни задължения или финансови усложнения “.

Всичко това дава бегла визия за сериозните избори, пред които ще бъде изправен новият министър-председател Лиз Тръс, когато встъпи в служба във вторник, разяснява изданието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР