Полицейски служители от сектор Противодействие на икономическата престъпност при ОДМВР

...
Полицейски служители от сектор Противодействие на икономическата престъпност при ОДМВР
Коментари Харесай

Служители на ОДМВР - Кърджали проверяват договор за поддържане на зелените площи в града

Полицейски чиновници от бранш " Противодействие на икономическата престъпност " при ОДМВР - Кърджали са почнали инспекция за осъществено закононарушение по член 220, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Започналта инспекция е във връзка със подписан контракт сред Община Кърджали и еднолично сдружение с лимитирана отговорност на обща стойност 215 000 лв. с Данък добавена стойност. Предмет на контракта е " Поддържането на озеленителни площи за необятно публично прилагане на територията на гр. Кърджали ".

Специфичното в тази обстановка е, че контракта се дава опция на юридическото лице да получи обилни финансови средства за активност, за която в Община Кърджали действа общинско дружество с назначен личен състав. Договорът е наведен в деяние. Вече е изплатена половината сума, посочена в него.

Във компанията, която няма нужния човешки запас да извършва отговорностите си по подписания контракт, на работа е назначен общински консултант, както и две лица на служба общ служащ .

Работата по случая продължава. Материалите по случая ще бъдат докладвани на прокуратурата.

Документите за осъществени действия от компанията, въз основа на които са получени заплащания от Община Кърджали, са обект на друга инспекция от бранш " Противодействие на икономическата престъпност " при регионалната дирекция с оглед данни за вероятно осъществено закононарушение по член 212 от Наказателен кодекс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР