Полицейски патрули обикалят кафенета и ресторанти в Брюксел, за да

...
Полицейски патрули обикалят кафенета и ресторанти в Брюксел, за да
Коментари Харесай

Полиция обикаля заведенията в Брюксел, проверяват ковид сертификати

Полицейски патрули обикалят кафенета и заведения за хранене в Брюксел, с цел да ревизират дали посетителите имат коронавирус документ. Това сподели инспекция на локални медии, откакто от през вчерашния ден в столицата изтече срокът за предизвестие и към този момент се постановат санкции на нарушителите.

Когато в нарушаване е съдържателят на проверяваното заведение поради това, че не е сверил документите на посетителите, санкцията е от 50 до 2500 евро. В случай, че клиент е влезнал в заведение без годен документ, плануванаъа санкция е от 50 до 500 евро.

От началото на ноември документите са наложителни в питейни заведения и заведения за хранене, музеи, кина и театри в Белгия. Целта на управляващите е да покачат броя на имунизираните, като изключително в столицата се регистрира закъснение - едвам към 57 на 100 от пълнолетните са получили до момента ваксина.

Властите следят в кои квартали на Брюксел имунизираните са минимум и изпращат там експерти, с цел да убеждават популацията. В тези региони по-късно идват имунизационни рейсове, където жителите могат да се имунизират без авансово записване.

По публични данни в Белгия са имунизирани 87 на 100 от пълнолетните, а хората с отслабен имунитет или над 65 години към този момент получават предложения за трета доза ваксина. В последните две седмици в страната се следи покачване със 103 % в броя на инфектираните и с 53 на 100 в броя на умрелите (до приблизително 16 на ден). Заети са едвам 13 на 100 от леглата в незабавните отделения. Всеки трети, настанен в интензивно поделение, е имунизиран, посочи представителят на националния противоепидемичен щаб Ив Ван Латем.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР