Полицейски операции, насочени към противодействие на разпространението на наркотични вещества,

...
Полицейски операции, насочени към противодействие на разпространението на наркотични вещества,
Коментари Харесай

Полицаи дебнат за наркодилъри около училищата

Полицейски интервенции, ориентирани към противопоставяне на разпространяването на наркотични субстанции, се организират всекидневно на територията на столицата. С началото на новата образователна година полицейските дейности на Столичната дирекция на вътрешните работи са ориентирани и в регионите на образователните заведения, предава

За седмица са арестувани 78 лица и са формирани 65 досъдебни производства. Само през последното денонощие са арестувани четирима мъже за владеене на дрога. 20-годишен бил засечен от униформените наоколо до столичен университет. При осъществен обиск у него намерили 23 пакетчета с растителна маса, 8 с кристалообразно вещество и 34 - с вещество на бучки и прахуляк, а при извършените процесуално-следствени дейности в обитаването от него жилище са конфискувани 53 пликчета със зелена тревиста маса, 28 таблетки и 16 пликчета с кристалообразрно вещество.

При инспекция на лек автомобил от водача и от 21-годишния му сателит били конфискувани 8 топчета растителна маса. Задържан е и 35-годишен мъж, в сака на който служителите на реда разкрили консумативи и прекурсори за произвеждане на наркотични субстанции. В жилище в столичния квартал " Сухата река " са конфискувани четири саксии с растителна маса, за което е повдигнато обвиняване на 35-годишен мъж. При обиск от него са конфискувани и 2 сгъвки с растителна маса.

Ограничението на разпространяването на наркотични субстанции, изключително в регионите на образователните заведения, е един от водещите цели на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи – задача, в която полицията разчита и на интензивността на жителите - те могат при обезпечена анонимност да подават сигнали във всяко столично районно ръководство. Наред с провеждането на всекидневни акции е заложена и целенасочена превантивна работа с учениците. В този смисъл специалисти от дирекцията имат подготвеност да отговорят на всяко декларирано от  учебните заведения  желание за организирането и реализирането на формати за деен разговор с подрастващите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР