Полицейски час и други ограничения заради вируса се връщат в

...
Полицейски час и други ограничения заради вируса се връщат в
Коментари Харесай

Връщат ограничения в Испания заради скок на новите случаи на CОVID-19

Полицейски час и други ограничавания поради вируса се връщат в доста райони на. Решението идва в опит страната да ограничи повишаването на случаите с по-заразния вариант на ковид - Делта, изключително измежду неимунизираните младежи, предава БГНЕС.

Очаква се по-късно в сряда североизточният регион Каталуния да изиска от съдилищата позволение да наложат нощен полицейски час в най-тежко засегнатите си градове, в това число Барселона. Областта върви по стъпките на прилежащия район Валенсия, който към този момент получи зелена светлина за възобновяване на комендантски час в 32 града.
 Домашната карантина поради COVID-19 напролет на 2020 година в Испания, е противоконституционна Домашната карантина поради COVID-19 напролет на 2020 година в Испания, е противоконституционна
Конституционният съд на Испания реши, че някои от ограничаващите ограничения, въведени поради пандемията напролет на предходната година, с...

Северният район Кантабрия също работи за налагане на комендантски час. Каталуния, епицентърът на скока на инфекциите в Испания, към този момент разпореди през последните дни публичните действия да приключат в среднощ и ограничи събиранията до не повече от 10 души. Скокът на случаите в района последва отварянето на нощните клубове на 21 юни и края на образователната година.

" Числата са повече от неприятни. Откровено са доста, доста неприятни ", сподели секретарят по публично опазване на здравето на Каталуния Хосеп Мария Аргимон. Коефициентът на коронавирусна зараза за хора на възраст сред 20 и 29 години в Каталуния е скочил до 3311 случая на 100 000 души, в съпоставяне със приблизително 437 случая измежду хората от всички възрасти.

През последните две седмици в Каталуния, район с към 7,7 милиона души, са диагностицирани близо 80 000 нови инфекции. Кметствата желаеха помощ за ограничение на достъпа до плажове и паркове, местата на огромни събирания, откогато Испания подвигна националния комендантски час при започване на май. " Това, което ни изненада, беше скоростта на инфекциите... пристигна доста бързо ", съобщи заместник-директорът на болничното заведение " Белвита " в Барселона Алваро Аркоча пред Франс прес.

Броят на пациентите с COVID-19 в болничното заведение е скочил до 110 от единствено 20 преди две седмици. А междинната им възраст - 44 години - е по-ниска спрямо предходните талази - наклонност, следена в цяла Испания. Програмата за имунизация в страната работи по възрастови групи, тъй че хората на 20 и 30 години едвам в този момент стартират да получават инжекции, което ги прави уязвими за новия вариант Делта. За разлика от други талази от инфекции, смъртните случаи остават ниски и досега интензивните отделения в болничното заведение не са претрупани с пациенти с COVID-19, евентуално тъй като в огромната си част инфектираните са младежи.
 Петата вълна на COVID-19 в Испания още веднъж постанова ограничавания Петата вълна на COVID-19 в Испания още веднъж постанова ограничавания
Петата вълна към този момент е реалност в Испания и другите самостоятелни области бързат да спрат поетапното разхлабване на ограниченията и още веднъж да приложа...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР