Полицейската акция, която се проведе днес в община Бургас, е

...
Полицейската акция, която се проведе днес в община Бургас, е
Коментари Харесай

Акцията в община Бургас заради имот на Цар Борис III

Полицейската акция, която се организира през днешния ден в община Бургас, е по отношение на парцели, дарени на кметството от Цар Борис III през 1936 година, заяви " Флагман ".

В 11 часа пред постройката на общината от две патрулни коли на Министерство на вътрешните работи със софийска регистрация излязоха неколцина служители на реда, съпроводени от поемни лица. Половин час по-късно, с публично прессъобщение стана ясно, че инспекция е осъществена и в Областна администрация става въпрос за деактуване на парцели в парк „ Росенец “.

Става въпрос за 4600 дка, които са предадени за стопанисване на Община Бургас през 1936 година от цар Борис III, след това са национализирани през 1947 година с приемането на така наречен Димитровска Конституция.

За въпросните имоти, които се намират в парка, само че не са свързани със прословутите сараи на Ахмед Доган, Община Бургас дълги години водеше борба за връщането им, само че в последна сметка делата бяха изгубени на на иснатнция висш съд през 2012 година Именно поради това кметът Димитър Николов издава заповед за деактуването им, която, може би, поради техническа неточност се припокрива с друга заповед, обвързвана с отдаване чартърен на имот на общинския хлебозавод, съопбщава " Флагман ". Днес проверяващите са търсили двете заповеди, които са конфискувани с протокол,

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР