Полицай беше ранен, а мъж взе заложници в супермаркет при

...
Полицай беше ранен, а мъж взе заложници в супермаркет при
Коментари Харесай

Стрелба, убити и заложническа драма във Франция

Полицай беше ранен, а мъж взе заложници в супермаркет при два обособени случая в един и същи регион на Южна Франция, заяви AFP.

Служителят на реда е бил ранен в градчето Каркасон, а въоръжен нападател стрелял и взел няколко души за заложници в Треб, на 15 минути път с кола оттова.

Преди минути стана ясно, че заложниците в Треб са освободени. В магазина е останал индивидът, направил нападението, и един служител на реда, заяви Reuters, цитирайки кмета на града. Първите известия бяха, че заложниците са били осем.

Според вестник "Депеш дю миди " най-малко един човек е погубен. Командирът на жандармерията Жан-Валери Летерман сподели, че е доста евентуално един човек да е умрял, само че към този момент не може да бъде извикан доктор, който да удостовери информацията. Съобщава се за един или двама души, ранени при пукотевица.

Според AFP двама души са убити при драмата в супермаркета. Reuters твърди, че жертвата е една.

Случаят се проверява от контратерористичната прокуратура.

Мъжът влезнал в супермаркета към 11,15 часа локално време, след което се чули изстрели. Според очевидци, представени от френски медии, мъжът крещял, че е почитател на "Ислямска страна ".

Френското вътрешно министерство заяви po-kysno в Тwitter, че чиновници на силите за сигурност правят интервенция в супермаркет в Треб, само че не разкри детайлности по отношение на медийните известия, че са арестувани заложници, съобщи Reuters.



Премиерът Едуар Филип назова "сериозна обстановка " протичащото се в Южна Франция.

Френски прокурор, представен от Франс прес, удостовери информацията, че похитителят декларирал, че е от ИД. Сили на жандармерията са ситуирани към супермаркета.

Все още не е ясно дали случаите в Каркасон и Треб са свързани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР