Полицаите разбраха кои са извършителите на серия взломни кражби от

...
Полицаите разбраха кои са извършителите на серия взломни кражби от
Коментари Харесай

Полицаите разбрали кои крадат от базови станции на мобилни оператори

Полицаите схванаха кои са причинителите на серия взломни обири от базови станции на мобилни оператори , оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Разследването е извършено от чиновници на Областната дирекция на МВР-София и сътрудниците им от РУ-Своге.

През януари в полицията в Своге е постъпил сигнал за кражба на 16 акумулаторни акумулатори в село Заселе. За времето до 7 март са подадени още пет сигнала за отнети 52 акумулаторни акумулатори от селата Владо Тричков, Желен, Реброво, Заселе и Искрец .

По шестте случая са формирани досъдебни производства за осъществено закононарушение.

Всичките закононарушения са осъществени по еднакъв метод. При разбор на местоположението на базовите станции, метеорологичните условия и типа на отнетите вещи- акумулаторни акумулатори с тегло на всяка една от тях към и над 50 кг , криминалистите почнали работа по версия, че се касае за едни и същи причинители.

Полицаите стигнали до двама братя от Нови Искър. При инспекция в двора на адреса им, в лек автомобил " Форд Експлорър ", са открити и конфискувани 12 акумулаторни акумулатори, предмет на кражба от 7 март от базова станция в село Искрец . В колата са открити още клещи, ножица за рязане на метал с удължени дръжки, както и три железни лоста с разнообразни размери.

Мъжете с букви П.А./39г./ и Б.А./40г./ са привлечени като обвинени и с прокурорско разпореждане им е наложена мярка за неотклонение " подписка ".

Продължава работата по документиране присъединяване на двамата и в останалите пет взломни обири.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР