Полицаите припомниха на децата нагледно основните правила за движение по

...
Полицаите припомниха на децата нагледно основните правила за движение по
Коментари Харесай

Полицаи запознаха малчуганите от детската градина в Две могили с правилата за движение

Полицаите припомниха на децата образно главните правила за придвижване по улиците

Служители на районно управление (на МВР) – Две могили през днешния ден гостуваха в детска градина " Св. Св. Кирил и Методий " в град Две могили и организираха занимание по сигурност на придвижването с децата от IV група " Мечо Пух " и III група " Дъга ". В срещата участваха Диана Шаханова, контрольор „ Детска педагогическа стая “ и младши полицейски контрольор Самуил Стефанов.

По време на заниманията полицейските чиновници припомниха на децата образно главните правила за придвижване по улиците и им описаха какво значи да си виновен участник в това придвижване - като пешеходци, като водачи на колела, тротинетки, ролери, както и като пасажери в транспортните средства, а също им обясниха и смисъла на пътните знаци и светофарната уредба.

Униформените посетители описаха още с какво тъкмо се занимават служителите на реда и за какво е значима тази специалност за обществото. Любознателните малчугани научиха кои са главните атрибути, с които чиновниците на реда извършват всекидневно своите отговорности, по какъв начин да разграничават полицейската униформа и отличителните им знаци, а от своя страна те споделиха мнението си за това какви качества би трябвало да имат служителите на реда, като храброст, почтеност, експедитивност, акуратност.

В занятието се засегна и тематиката за другите специалности, които вземат участие при оказване на помощ, след пораждане на пътни произшествия – като пожарникарите и медиците от незабавна помощ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР