Полицаите излизат на национален протест на 15 юли, събота, пред

...
Полицаите излизат на национален протест на 15 юли, събота, пред
Коментари Харесай

Полицаите излизат на национален протест на 15 юли

Полицаите излизат на народен митинг на 15 юли, събота, пред Народното събрание. Те упорстват за 10 % нарастване на заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи.   " Категорично ще настояваме, до последния вероятен миг, това да се случи. В този смисъл сме непреклонни. И отново да подчертая, че каквото и да приказва господин Асен Василев, посредством нарастване на заплащането се дава една оценка на труда ни. Ако това не бъде променено, ние ще приемем, че оценката е ниска, а това смъква мотивацията на чиновниците ".  Това съобщи пред БНР заместник-председателят на синдикалната федерация на чиновниците Илия Кузманов.

Предложеният бюджет не се стреми да стимулира чиновниците в Министерство на вътрешните работи,  показват от синдикалната федерация. Разчетите на финансовото ведомство не регистрират по никакъв метод неналичието на задоволително чиновници, което натоварва в допълнение работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко софтуерно закъснение, неналичието на функционални униформи и редица други съществени проблеми, декларира се още в позицията на синдиката. Според него заложената финансова рамка за ведомството внезапно контрастира с изразените от партиите планове за усъвършенствания в органите за сигурност.

" Ставаме очевидци на следващата подигравка със чиновниците в Министерство на вътрешните работи и съществено подценяване освен на тяхната работа, само че и на риска, на който са подложени ", означават от синдиката. Оттам припомнят, че единствено за 2022 година седем служители на реда са изгубили живота си, изпълнявайки служебните си отговорности. Подобно надменно отношение за следващ път демотивира работещите в Министерство на вътрешните работи, декларират от организацията в настояването си за нарастване на заплатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР