Полицаи са били нападнати от група от 10 цигани след

...
Полицаи са били нападнати от група от 10 цигани след
Коментари Харесай

Група роми нападна с брадви и тояги двама полицаи в циганския квартал на Хасково

Полицаи са били нападнати от група от 10 роми след подаден сигнал в хасковския квартал „ Република “. Те употребявали брадви, поради което служителите на реда били принудени да употребят оръжие, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи.

На 01.08.2018 година в 21.31 ч. в Районно ръководство Хасково е получен сигнал от 20-годишна жена, че брачният партньор й и неговия татко са я изгонили от палатката, в която живее, находяща се в кв. „ Република”, гр. Хасково, като в това време са я заплашили, че ще бъдат подхванати по отношение на нея развратни дейности и ще и вземат 2-годишното дете. За реакция на сигнала на място е изпратен автопатрул за инспекция, при което са открити 28-годишен мъж, с който подателят на сигнала живее и 54-годишния му татко. Двете лица, в наличието на служителите на реда, са отправили закани към дамата за ликвидиране и безапелационен отвод да бъде върнато детето. Същите са предизвестени устно от чиновниците на Министерство на вътрешните работи да прекратят противоправното си държание и са поканени в постройката на районно управление (на МВР) Хасково за изясняване на случая и взимане на отношение, при което лицата изрично са отказали.

Въпросните две лица са почнали да насочат закани и закани за разпра към служителите на реда и в това време с два леки автомобила, са пристигнали общо 8 лица, които без да имат отношение към случая са нападнали чиновниците, като са носили с тях брадви, сапове и улуци. Един от тях е нанесло удар с пестник в региона на главата на един от служителите на реда. За преодоляване на обстановката и недопускане на следващи похищения по отношение на служителите на реда е употребявано огнестрелно оръжие, в резултат на което са арестувани пет от лицата. Трима от причинителите на хулиганските дейности са избягали и се укриват, като е проведено издирването им. При използването на огнестрелното оръжие няма потърпевши.

Служителят, потърпевш при случая е прегледан в ЦСМП Хасково, като за момента е открито, че му е нанесена лека телесна щета.

Образувано е бързо произвеждане, което се следи от районна прокуратура Хасково.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР