Полицаи с металотърсачи претърсват гората над Нови Искър във връзка

...
Полицаи с металотърсачи претърсват гората над Нови Искър във връзка
Коментари Харесай

Полиция с металотърсачи претърсва гората край Нови Искър

Полицаи с металотърсачи претърсват гората над Нови Искър по отношение на следствието на шесторното ликвидиране в града. Разследващите към момента не са разкрили оръжието или оръжията, с които са избити хората.

По-рано бе обявено, че познавач интервенция има в село Луково край Искърското дефиле, само че няма публично удостоверение дали тя е обвързвана с нещастието в Нови Искър. Селото се намира покрай Нови Искър. Кметът му отхвърли да приказва пред Българска национална телевизия.

В четвъртък сутринта майката и бабата на един от шестимата убити – Боби Иванов, към момента не са виждали тялото му, а от полицията не им дават и съвсем никаква информация. Боби Иванов е другар е на Нанси, дъщерята на Кети Кюхова, която също бе убита. Роднините на момчето обясниха пред бТВ, че го чули за последно към 18 ч. на 31 декември. Опитали да се свържат с него след среднощ, само че телефонът бил изключен след няколко сигнала свободно.

" Предполагам, че килърът го е затварял ", сподели майката на убитото момче Стефана Елисаветова. Неговата баба – Корнелия Цвеева, описа, че Боби щял да чества със свои съученици, само че в последния миг решил да остане с приятелката си Нанси, тъй като нея не я пускали да чества с другари.

" Нашият решил да чества с Нанси и това го е погубило ", сподели бабата на момчето. Според роднините повода за жестокото ликвидиране е фактът, че Кети Кюхова и мъжът до нея – Неделчо Юнаков, са се забъркали в нещо, а убитите младежи са почтена жертва на събитията.

Сред жертвите е можело да има още едно момче – Тони, само че в последния миг татко му отишъл на работа и той останал при баба си.

Засега проверяващите отхвърлят само версията, че член на избитото семейство в Нови Искър може да е причинител на тежкото закононарушение, а по-късно да се е самоубил. Като работна версия бе посочен бизнесът на бащата Неделчо Юнаков, който сега се изследвал. Престъплението е осъществено с особена гняв - някои от жертвите са разстреляни с голям брой патрони.

Засега няма изясненост дали килърът е един или са няколко, нито дали при убийствата е употребено едно оръжие или повече. Съобщава се само, че закононарушението е осъществено в новогодишната нощ на 31 декември против 1 януари.

Пет от жертвите бяха открити в къщата в Нови Искър, а шестата бе открита разстреляна в гората. Става дума за 44-годишната Кети Николова Кюхова, която в началото бе търсена като обвинена за убийствата. Полицаите са били заведени от следово куче до изхвърленото в бунар в гората тяло. Там е открит и фамилният автомобил БМВ Х5, който също бе разгласен за търсене във вторник.

Освен Неделчо Юнаков, останалите жертви са синът му Георги Юнаков (роден 1998 г.), тъщата му Еленка Бурджиева (родена 1945 г.), доведената му щерка Нанси Иванова (родена 2001 г.), нейният другар Боби Иванов (роден 1999 г.) и втората му брачна половинка Кети Кюхова.

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов проверяващите главно ревизират активността на бащата, като посочи, че " има информация, че се е занимавал с комерсиална активност, в това число и с така наречен кухи компании, които чистят Данък добавена стойност ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР