Полицаи с качулки са извели Въльо от къща в Браниполе,

...
Полицаи с качулки са извели Въльо от къща в Браниполе,
Коментари Харесай

ОПГ превзема Ботев, всявайки страх сред феновете! Четирима в ареста, ще има ли още? СНИМКИ

Полицаи с качулки са извели Въльо от къща в Браниполе, както и полиците Галин Колев от Първо районно управление (на МВР) и Мартин Ламбрев от Трето районно управление (на МВР)

За Въльо Петров има сведения, че се занимавал с трафик на бежанци, грабежи, рекет и изнудване на предприемачи

Галин Колев е взел участие в няколко случая, в които тартори на фракции  от „ Ботев ” са били „ респектирани ”

Бил ли е разпънат чадър във Вътрешна сигурност над служителите на реда от началника на отдела Александър Семерджиев?

Пловдивската полиция три месеца неглижира сигнал за противозаконна активност на Галин Колев

Фенове търсят отговори от околните до Зингаревич ръководители в Сдружение ПФК " Ботев "  

Четири ареста в границите на вчерашния ден и обвинявания за присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, удостоверяват сериозността на обстановката в ПФК „ Ботев ", за която  сигнализира неведнъж. При спецоперация на пловдивската полиция са арестувани двама полицейски чиновници и лице на име Въльо Петров, който през последните месеци  се показва за началник на защитата на клуба и е непосредствен до президента на клуба  Антон Зингаревич и дясната му ръка Александър Ослан. Арестуван е и шефът на новата охранителна компания " Ботев Гард " - Милен Христов Стоянов.

Прокуратурата заяви, че е привлякла към наказателна отговорност четири лица за осъществени от тях закононарушения, свързани с присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, основана с користна цел и цел да прави в съгласие в страната и чужбина изнудвания и принуди на разнообразни жители. Спрямо ръководителя на проведената незаконна група Въльо Петров /49/  година, са повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила. Престъпленията са осъществени в интервала от  септември до ноември 2023 г. на територията на  Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на  Министерство на вътрешните работи в  Пловдив -  служителят на реда Галин Колев и Милен Христев, притежател на " Ботев гард ", са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група  Мартин Ламбрев, който също е чиновник на МВР  в Пловдив,  са повдигнати обвинявания единствено за изнудвания. 

По делото е открито, че обвинените са изнудвали двама жители, от които чрез мощ и опасност са лишили обща сума от 35 000 лв.. Те са принудили със мощ и опасност и лице от фенската маса на футболен клуб от Пловдив свободно да показва мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб, оповестяват от прокуратурата. 

Освен това следва да бъдат повдигнати и нови обвинявания, свързани с нелегално владение на муниции и неоторизирано боравене с полицейски знаци.  

Във вторник служители на реда с качулки са извели Въльо от къща в Браниполе, в която живее чартърен и са му поставени белезници.  Паралелно с това е задържан полицаят от Първо районно Галин Колев, който също живее в Браниполе. В ареста е и Мартин от Трето районно, който също е обвързван с наказателната бригада, която от няколко месеца работи в клуба.



При отвеждането сив полицията Въльо е с шуба на Ботев Пловдив, която е единствено за чиновниците на клуба и не се продава, а даже не всички в него разполагат с такава. 

Въпросният Въльо е лидер  на наказателната бригада, известен  като „ Батальон 12 ”. Пред почитатели  на " жълто-черните ", той се показва, че е от ДАНС,  в други срещи, че е от военното контраразузнаване,  а пред някои се показва и като притежател на охранителна компания. Въпросния Въльо се хвалел с контакти на равнище " президентство " и даже демонстративно привиквал началника на бранш СПС Красимир Антонов. Срещу него тече следствие по отношение на нахлуване и кражби на бежанци. Това обаче не му пречи да парадира с власт и контакти и безнаказано да вкарва в Пловдив практики от 90-те години. Движи се с майбах, което демонстрира, че услугите, които дава очевидно са добре платени, явно с парите на клуба.  За Петров има сведения, че се занимавал с трафик на бежанци, грабежи, рекет и изнудване на предприемачи в региона на Димитровград. През годините той е бил в редица ъндърграунд групировки, като измежду тях са и тази на починалия Ангел Личкана.

Мартин Стоянов е шеф на компанията, която дава отговор за сигурността на футболния клуб - " Ботев гард ". Тя е благосъстоятелност на " Професонален футболен клуб Ботев ", който е притежател на тима. Създадена е на 11 ноември 2023 със 100 лева капитал. 



Милен Стоянов, шеф на " Ботев гард "

Другият арестуван – Галин Колев  от Първо районно също е деен участник в наказателната бригада. Той е забъркан в няколко случая, в които тартори на агитки от „ Ботев ” са „ респектирани ”.  Те са били бити и заплашвани, че в случай че не поддържат актуалното връководство на клуба, ще бъдат задържани и смачкани.  В няколко мача  полицаят е видян в ложата на Зингаревич, като съгласно очевидци го придружавал дружно с екипа, който го охранява.  Разследването би трябвало да обясни за кого в действителност работи Колев – за полицията, като частна защита на Зингаревич, като защита на Въльо или нещо друго.



Снимка от ареста на Галин Колев

През декември м.г. TrafficNews подаде сигнал на тел. 112, откакто на  мача с ФК " Пирин " на стадиона, че въпросния служител на реда охранява Зингаревич в лоби бара на стадиона. За страдание сигналът не беше тестван на място. 

Парадоксалното е, че макар серията изявления в TrafficNews, три месеца по-късно от страна на Вътрешна сигурност няма интензивност по изнесените обстоятелства. Проверка въпреки всичко бе формирана през декември, но тя е по-скоро официална. Дали причина за това е близкото другарство сред началника на отдела Александър Семерджиев и бащата на третия арестуван член на групата - Мартин Ламбрев, който е следовател във Военна прокуратура или информацията е подценена, към този момент не е ясно.Проверка е формирана на по-късен стадий.



Всъщност Вътрешна сигурност би трябвало да ревизират информацията за служители на реда в защитата на Зингаревич още след първата обява на 6 ноември 2023 г. Но това очевидно  не се случва. Не се случва и след втората обява – на 14 ноември. След  поредния сигнал, че Галин Колев охранява Зингаревич,  през декември, по разпореждане на шефа  ст. комисар Георги  Чергов, стартира вътрешна инспекция.  Тя е разпоредена на Икономическа полиция. Въпреки, че сигналът на тел. 112 е подаден на 25 ноември 2023 година, информация за случилото се е потърсена от TrafficNews  eдва на 3 януари 2024 година Ден по- късно на вр. изп. шеф на ИП Георги Боюклиев е предаден видеозапис, на който се вижда служителят на реда Колев в ложата на Зингаревич.  За страдание месец и половина по-късно даже и при най- положително предпочитание, служителите на реда няма да могат да смъкват записи от камерите на стадиона, които да демонстрират какво тъкмо прави Галин Колев в свитата на сина на  руския олигарх.

В последна сметка  във вторник, 23 януари,  полицаите и Въльо Петров са арестувани от Криминална полиция по следствено дело, следено от Окръжна прокуратура. Това значи, че има разпитани очевидци пред арбитър, които са дали достатъчно  данни, въз основата, на които да бъде формирано следствено дело. Обвинението удостоверява и информацията, изнесена от TrafficNews, че тартори на почитатели са били притискани да следват линията, заложена от управлението на клуба и да не поставят под подозрение негови дейности. 

След изявленията в другите пловдивски и национални медии за арестите на Въльо и другите свързани с наказателната бригада на Зингаревич,  в групите в обществените мрежи на Сдружение ПФК „ Ботев ” се е  разразила и сериозна полемика. Изненадващо обаче в нея присъединяване не са взели най-активните коментатори в нея,  сочени за близки на Антон Зингаревич. Обичайно те изпращат линкове с разкритията на TrafficNews, като го сочат за „ платени ” или „ подправени вести ”, бранейки Въльо и другите от наказателната бригада. Други членове на сдружението през вчерашния ден са задали въпроси към тримата дали и тези изявления са „ платени ” или „ подправени ”, само че другата страна е имало единствено безмълвие.

Макар верните на собственика на Ботев  членове на сдружението да са знаели за всички репресии и принуждение над емблематични почитатели на " канарчетата ", те са продължавали да показват близки връзки с него. 

Всъщност арестите на тримата е единствено върха на айсберга. За страдание, Пловдив е един от градовете, в който макар глобите на Европейския съюз,  през последните няколко години редовно влизат съветски капитали под благовидния претекст, че се влага в спорта.  

Наскоро  Зингаревич оповести, че заемите на компанията му към клуба са за над 10 милиона лв.. „ Ботев ” обаче е като черна дупка – финансови доклади за активността на сдружението липсват, никой не знае по какъв начин се харчат парите, които най-малко на хартия влизат в клуба.

Според стартирани обаче, част от тези пари отиват за създаване на фракции от проруски настроени почитатели, които с изключение на да пазят притежателя на клуба, в бъдеще могат да бъдат употребявани в разнообразни обстановки – при митинги, за основаване на вълнения и прочие

Другата съветска връзка в " Ботев " е сивият кардинал "  Александър Ослан - остарял другар, обвързван с няколко фирми в оръжейния и транспортния бранш, както и шеф на фамилната компания " Ослан инвест ". Той е и шурей на някогашен чиновник на Държавна сигурност с прякор Митко Генерала.  В поредност от статии TrafficNews показа с обстоятелства и фотоси, по какъв начин Зингаревич си прави частна войска по модела на „ Вагнер ”, като с изключение на хора с престъпно минало, употребява и настоящи служители на реда от пловдивската полиция.

На този стадий нямаме информация дали чиновниците на ДАНС са забелязали тези „ спящи съветски кафези ” и наблюдават ли финансовите потоци, които заобикалят с финт глобите и влизат в България? Или със закъснание ще схванат за тяхното присъединяване в следващите вълнения, целящи дестабилизация на страната, както се случи при митингите, проведени пред стадион " Васил Левски ". 

Изникват и други въпроси – съзнателно ли пловдивската полиция не смъква записите от камерите на стадион „ Христо Ботев ” повече от два месеца? Преднамерени ли са й дейностите на Вътрешна сигурност, която чисто „ официално ” обработва постъпилите сигнали към, макар солидните доказателства, че чиновник на Министерство на вътрешните работи взе участие в сходна наказателна бригада?

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР