Полицаи откриха обявен за издирване 70-годишен мъж, прекарал цяла нощ

...
Полицаи откриха обявен за издирване 70-годишен мъж, прекарал цяла нощ
Коментари Харесай

Чудо! Дядо оцеля при -17 градуса цяла нощ в снега

Полицаи откриха разгласен за търсене 70-годишен мъж, прекарал цяла нощ при температури от порядъка на минус 10 градуса в планински регион над Неделино.

Сигнал за изгубването на Енчо Беширов е получен към обяд, когато негов непосредствен оповестява, че самотно живеещият мъж е бил видян последно до кръстовището в горно Неделино, на изхода на града. Мъжът е с леки психологични отклонения и евентуално е объркал посоката. Мъжът и различен път е бил търсен.

Четирима чиновници от полицията в Неделино неотложно подхващат издирвателни дейности, защото възрастният мъж е прекарал нощта навън и при ниските температури, което е рисково за живота му. Освен претършуване служителите на реда реализират връзка с кметовете на всички обитаеми места, намиращи се в посоката, в която е видян изчезналият, за да бъде открито дали е видян в някое от тях, оповестиха от полицията.

По следите му е открит в местността „ Шадийца “ на 1150 метра надморска височина, на километри от домът му лежащ на снега, премръзнал и изнемощял. Спасил се е от непрестанното вървене през нощта. След прибирането си в къщи, мъжът се е затоплил и е в положително здраве, незасегнат.

Температурите в Смолянско паднаха до минус 17 градуса в нощта против вторник, сочат данните на метеорологичната станция на връх Рожен.
В Пампорово измерихме рано сутринта минус 17, оповестиха и от Планинска избавителна работа в курорта. " Към 10 часа към този момент е минус 12, няма потърпевши туристи от студа ", споделиха от станцията на спасителите.

В Смолян и Девин температурите паднаха до - минус 15.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР