Полицаи от Нови пазар с колеги от Главна дирекция Национална

...
Полицаи от Нови пазар с колеги от Главна дирекция Национална
Коментари Харесай

Полицаи откриха муле и пари на измамена

Полицаи от Нови пазар с сътрудници от Главна дирекция " Национална полиция " разкриха телефонна машинация, задържаха муле и прибраха оставените пари за ало мошениците. Жертвата била 68-годишна жена от Нови пазар, която повярвала на неистини по телефона, дала 3 000 лева в помощ на полицията, готвела се да преведе и още над 70 000 лева поради последвали закани.

Криминалната сага с пенсионерката почнала по обяд след позвъняване на " доктор ", който съобщил, че трябват пари за интервенция на неин непосредствен. Казал, че първоначално 3000 лв. ще бъдат задоволителни и ще прати пощальон. Жената се усъмнила, почнала да задава въпроси и тогава в деяние бил пуснат сюжетът - помощ на полицията. Обадили се " служители на реда ", които споделили, че край блока има снайперисти, да внимава и да чака измамника, а по-късно те ще й върнат парите, които му даде.

Вместо да спрат офанзивите, измамниците отново позвънили, тъй като към този момент знаели, че жертвата има пари в банка и почнали да я заплашват, че ще й счупят ръцете и ще я заключат в мазето, в случай че не им ги даде. Жената отишла до банков клон в  Нови пазар и желала да изтегли парите. Заради крупната сума на място били извикани чиновници от районно управление (на МВР) - Нови пазар и дамата им разказала всичко.

След голям брой издирвателни дейности е оголен 24-годишен мъж от Каспичан, който станал муле на ало измамниците. Той бил пуснал публикация, че търси работа, а незнайни го наели да върви по адреси, с цел да събира дарения за бежанци. Открито е мястото край Русе, на което оставил парите - 2 450 лв.. Бил си удържал 550 лева хонорар и разноски за такси. Работата по документиране на осъщественото закононарушение продължава.

В последната седмица до ОДМВР Шумен постъпиха голям брой сигнали от хора, че ги тормозят измамници. Явно интензивността е била предизвикана от наетия човек да прибира парите, разясняват криминалисти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР