Полицаи от Нови пазар конфискуваха от частен имот в село

...
Полицаи от Нови пазар конфискуваха от частен имот в село
Коментари Харесай

След акция конфискуваха културно-исторически ценности 

Полицаи от Нови пазар конфискуваха от частен парцел в село Преселка, Шуменско незаконно притежавано оръжие с тип на огнестрелно, металотърсач и предмети с тип на културно-исторически ценности в хода на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност, която се организира в Шуменско, оповестиха от полицията.

Целта на интервенцията, в която вземат участие чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи и жандармерията, е да се усъвършенства средата на сигурност в региона и да се подсигурява публичният ред. Извършват се голям брой дейности по секване на противозаконна активност и за откриване на закононарушения. Изградени са контролно-пропускателни пунктове, на които се правят инспекции на водачи на коли, означават от пресцентъра на полицията в регионалния град. 

Това е поредна полицейска интервенция на територията на региона. От началото на годината профилирани полицейски интервенции в Шуменско се организираха на 15 март, 21 февруари и 27 януари. Засилени инспекции за ограничение на предпоставките за пораждане на пътнотранспортни катастрофи в района имаше и от 29 март до 5 април, оповестяват от Българска телеграфна агенция. 

" Подобни интервенции ще се организират през цялата година. Идеята е да обезпечим сигурността на жителите, да бъдат спокойни и да знаят, че живеят в една сигурна среда. В резултат на засиления надзор и поредиците от профилирани полицейски интервенции се регистрира понижение на престъпността през 2022 година в Шуменска област спрямо миналата година. През предходната година са регистрирани 1796 закононарушения, от които са разкрити 1092, или близо 61 %. През 2021 година записаните закононарушения са били със 110 повече, като са разкрити към 52 % от тях “, сподели пред публицисти шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен старши комисар Георги Гендов при провеждането на профилирана полицейска интервенция на 27 януари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР