Полицаи и прокурори помогнаха на фирма, която се занимава с

...
Полицаи и прокурори помогнаха на фирма, която се занимава с
Коментари Харесай

Бивша барета твърди: Прокурори и полицаи крадат коли

Полицаи и прокурори помогнаха на компания, която се занимава с лизинг, да ми присвои мерцедеса, твърди пред Lupa.bg някогашната барета Методи Бъчваров.

Вече 13 години се пробвам да си върна колата, само че безрезултатно. Фирма „ ИА -трейдинг “, която ми взе автомобила, ми заведе дело, само че аз го завоювах. Въпреки това не преставам да съм без мерцедеса си. Това няма по какъв начин да се случи без съдействието на полицията и прокуратурата, уверен е Бъчваров.

През 2008 година той си харесал мерцедес от уеб страницата mobile.bg за 22 000 лева Разполагал с парите, само че желал да ги вложи в оборудването на своето заведение, за това предпочел да вземе заем. Свързал се с компания „ ИА -трейдинг “, защото бил чул от своя позната, че дава лизинги. Договорили са се заемът да бъде изплатен за 2 години, като за задачата колата трябвало да бъде трансферирана на името на компанията. По време на делото схванал, че мерцедесът е регистриран посредством фалшифицирани документи на името на компанията.

Когато подписва контракт за лизинг, колата е била благосъстоятелност на италиански жител и надлежно тя не е дерегистрирана. За да придвижи нещата, отпътувал при него със своя позната. Чужденецът му изискал 5500 евро, като упорствал парите да се преведат по банков път. Тъй като Методи Бъчваров не разполагал със сметка за задгранични преводи, употребявал на своята позната. След това се свързал с медиатора и му дал останалата сума.

„ Дадох парите от личния си джоб, защото „ ИА-трейдинг “ не ми даде контрактуваната сума. След като си уредих нещата без компанията, тя стартира да предявява искания към мен поради неосъществения контракт за лизинг. Въпреки че не ми е дала и една стотинка, изиска да й връщам пари. Отказах, само че тя посредством фалшификации беше присвоила колата и аз с цел да си я върна, се поддадох на рекета. Платих няколко вноски, след което стопирах. Разбира се, кола по този начин и не видях.

Стигна се до съд. Магистратите видяха измамата и ме оправдаха, в делото, което ми бе заведено. По време на правосъдните съвещания научих, че „ ИА-трейдинг “ е компания, която се занимава с товари и превоз, само че не и с лизинг. Прокурорите усърдно си бяха затворили очите за това и за останалите нейни злоупотреби. Сега приготвям иск против държавното обвиняване и Министерство на вътрешните работи за обтягане на чадър над „ ИА-трейдинг “. Сигурно съм, че някой прокурор или служител на реда сега кара моята кола “, счита Бъчваров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР