Преди ден беше премиерата на поредната книга на писателя, наш

...
Преди ден беше премиерата на поредната книга на писателя, наш
Коментари Харесай

Писателят Емил Йотовски: Ако ти и децата ти сте приравнени с боклук, който цапа, поне не се гордей с това!

Преди ден беше премиерата на следващата книга на писателя, наш почитан сътрудник Емил Йотовски „ Технология на заличаването ”. Емо Йотовски има безпощадно остро перо и читателите на рубриката ни КоментарНО тук до наскоро имаха удоволствието сами да се убедят в това. Той е работил в доста печатни и електронни медии. Досега са издадени книгите му „ Басни ”, „ Синдромът на сварената жаба ”, „ Жестоко ”, „ Разкази с непредвиден край ”, „ Нарочни приказки ”, „ Зависимите ”. Негови пиеси радват публиката на наши и непознати театри. Ето коментарът му на въпроса ми за какво написа „ Технология на заличаването, какво го предизвика:

„ Нека разгледаме една доктрина. Свръх богатият хайлайф е припознал планетата като своя благосъстоятелност. Цялата планета. Като ревностен собственик той не желае парцелът му да се цапа. Не желае в недвижимата му благосъстоятелност да се разхождат някакви мизерници и да му приказват за независимост. Затова се вземат ограничения. Някои го назовават великото нулиране, други златния милиард, трети армагедон.

Идеята е елементарна. Човечеството да се сведе до нужния най-малко, който да обезпечава вярното действие на парцела.

За задачата на свръх богатия хайлайф, който се готви да придобие възвишен статут, са му нужни учени, които да поддържат равнищата на знание, пазачи и служащи. Почти като в един мравуняк. Цялото останало човечество, уви, е излишно. Задайте си въпросът, вие бихте ли били необходим на една такава система и се пробвайте да си отговорите почтено. „ Технология на заличаването “ дава образци със събитията, които ни заобикалят и които ние преглеждаме поединично. В момента, в който се вгледаме по-дълго в някой факт, то той се категоризира като доктрина на конспирацията. „ Твоят въглероден отпечатък си ти. Нито повече – нито по-малко. Нулирането на въглеродният ти отпечатък, към което толкоз доста се стремиш, значи твоята гибел. Ако нямаш деца няма по какъв начин децата те да живеят в един по-чист свят. Ако ти и децата ти сте приравнени с отпадък, който цапа, най-малко не се гордей с това. “

Следва…

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР