Полицаи и пожарникари се събраха на символичен протест в София.В

...
Полицаи и пожарникари се събраха на символичен протест в София.В
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари се събраха на символичен протест в София

Полицаи и пожарникари се събраха на алегоричен митинг в София.

В 8 часа тази заран пред постройката на Пета пожарна работа бяха пуснати сигнални лампи на пожарни и патрулни коли. Организатор на митинга е Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР).

Да изразят неодобрение се събраха униформени и пред Четвърто и Шесто Районно ръководство в София.

Протестиращите упорстват за промени в плана за бюджет ’23, като бъде планувано най-малко 10% нарастване на главните заплати.

Подобен митинг има в няколко града на страната, като недоволството продължава и в четвъртък.

Полицаите няма да прекъсват осъществяването на служебните отговорности. Протестите ще бъдат рано заран, преди работа или по време на обедната отмора.

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разгласи на 2 юли, че упорства за смяна в плана на Закона за бюджет на Република България – 2023 година, посредством приемане на най-малко 10% нарастване на главните заплати във ведомството. Управителният съвет на СФСМВР обявяви протестна подготвеност и приканва членовете си за протестни дейности по места на 4 и 6 юли 2023 година Тогава от СФСМВР оповестиха, че стартират и подготовка за народен митинг в София, на дата сред първо и второ четене на плана на бюджета, в случай че той остане в същия тип.

Предложеният бюджет не се стреми да стимулира чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които са единствените ангажирани с явно продължаващата тежка мигрантска рецесия и обезпечаване на идните следващи избори и защитата на публичния ред преди и по време на провеждането им, показаха от синдикалната федерация.

Разчетите на финансовото ведомство не регистрират по никакъв метод неналичието на задоволително чиновници, което натоварва в допълнение работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко софтуерно закъснение, неналичието на функционални униформи и редица други съществени проблеми, считат от синдикалната организация.

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец ” също упорства за увеличение на средствата за личен състав в плана на бюджет за Министерство на вътрешните работи за 2023 година с не по-малко от 15% и опазване на сумите за прехрана и финансови разноски за ведомството най-малко на равнищата от 2022 година (БТА)

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР