Владимир Путин започва официално днес, 7 май, петия си президентски

...
Владимир Путин започва официално днес, 7 май, петия си президентски
Коментари Харесай

Путин полага клетва, Западът бойкотира церемонията

Владимир Путин стартира публично през днешния ден, 7 май, петия си президентски мандат. Церемонията по встъпването в служба на 71-годишния Путин ще се състои в 12 ч. локално време и ще продължи към час.

През 2020 година Путин промени конституцията на страната, с цел да може да получи правото на два спомагателни 6-годишни мандата, което значи, че той може на доктрина да ръководи до 2036 година, когато ще е на 84 години.

След като постави клетва като президент, Путин ще произнесе и послание към нацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

 Кремъл за думите на Макрон за западни войски в Украйна: Много рискови Светът 3 мин. Кремъл за думите на Макрон за западни войски в Украйна: Много рискови  Встъпването за нов мандат на Владимир Путин: Редица страни ще бойкотират церемонията Светът 3 мин. Встъпването за нов мандат на Владимир Путин: Редица страни ще бойкотират церемонията  Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море България 8 мин. Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море  Кремъл за думите на Макрон за западни войски в Украйна: Много рискови Светът 3 мин. Кремъл за думите на Макрон за западни войски в Украйна: Много рискови  Встъпването за нов мандат на Владимир Путин: Редица страни ще бойкотират церемонията Светът 3 мин. Встъпването за нов мандат на Владимир Путин: Редица страни ще бойкотират церемонията  Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море България 8 мин. Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море

Германия, Полша, балтийските страни и още няколко западни страни няма да изпратят посланиците си на днешната гала. Българският дипломат Атанас Кръстин също няма да участва „ по персонални аргументи “, показват от Външното ни министерство. Единствено посланици на Франция, Унгария и Словакия се чака да бъдат на церемонията.

„ Ние не сме във война с Русия или съветския народ и нямаме предпочитание за промяна на режима в Москва “, сподели в понеделник, 6 май, френският президент - Еманюел Макрон.

През последните месеци френско-руските връзки се утежниха, защото Париж усили поддръжката си за Украйна.

Още предходната седмица Макрон не изключи опцията за изпращане на войски в Украйна. Тогава той съобщи, че в случай че Русия пробие украинската фронтова линия, би било законно да се намерения за вероятно разполагане на западни войски в Украйна, в случай че Киев изиска поддръжка.

Отговор от съветска страна не закъсня, като на 3 май Кремъл разкритикува изявлението на френския президент за вероятната поддръжка към Украйна. Говорителят на Кремъл,  Дмитрий Песков , определи думите на Макрон като „ доста рискови “.

„ Франция, в лицето на своя президент, продължава непрекъснато да загатва опцията за свое директно замесване – на терен, в спора към Украйна. Това е доста рискова наклонност ", предизвести Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Кремъл разкритикува и английския министър на външните работи - Дейвид Камерън, който обеща подкрепата на страната му за Украйна да продължи „ толкоз дълго, колкото е належащо “.

Германия, Естония, Литва и Латвия оповестиха, че няма да изпратят собствен представител на церемонията. Полският дипломат също няма да участва.

Украинското министерство на външните работи прикани интернационалната общественост да не признава Путин за демократично определен и законен президент на Русия.

На изборите през март Путин завоюва следващия си 6-годишен мандат съвсем без никаква конкуренция. Това ще бъде петото му встъпване в служба на президент, като ще заема поста до 2030-а година

Междувременно съветският държавен глава подреди провеждането на учения с тактически нуклеарни оръжия наоколо до границите с Украйна. Киев дефинира дейностите на Москва като „ изнудване “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР