Политологът, директор на Центъра за изследване и интеграция Северна Евразия“

...
Политологът, директор на Центъра за изследване и интеграция Северна Евразия“
Коментари Харесай

Политологът Дзермант: Референдумът в Запорожие няма да се случи утре – нужно е време

Политологът, шеф на Центъра за проучване и интеграция „ Северна Евразия “ Алексей Дзермант разяснява пред Pravda.Ru решението на ръководителя на Запорожка област Евгений Балицки да се организира референдум за влизането на района в състава на Руската федерация.

„ Мисля, че референдумът ще се организира, когато по-голямата част от района във връзка с сигурността ще бъде под контрола на Русия и ще бъде допустимо да се спрат всевъзможни нападателни дейности на Украйна. Ако това се случи, тогава можем да стартираме да приготвяме референдум Сега това изказване наподобява по-скоро политическо, неговият получател е популацията на Запорожка област, което би трябвало да бъде успокоено, да вдъхне убеденост у хората, че Русия няма да си тръгне “, сподели Дзермант.

По мнението на политолога, вторият получател е Киев, на който би трябвало да се покаже, че държанието му няма да докара до нищо друго, с изключение на да се предяват още по-строги условия от страна на Русия.

" Киевският режим би трябвало да разбере, че никакви трикове и договаряния няма да доведат до това Русия да се откаже от окупираните територии. Това е по-скоро политическа и осведомителна стъпка, която има за цел да покаже планове.

Но към този момент не трябва да чакаме това да се случи на следващия ден – належащо е време. Докато обстановката на фронта дефинитивно се обясни и ние не знаем къде ще спре съветската войска. Следователно въпросът какво ще се случи със Запорожие е в юрисдикцията на военните ", акцентира източникът.

Според него думите на Балицки за референдума по някакъв метод са съгласувани с Москва.

" Съмнявам се, че всичко това се прави единствено по локални аргументи. Мисля, че съветското управление е наясно и приветства тези стъпки ", добави Дзермант.

В понеделник, 8 август, ръководителят на Запорожка област разпореди на районната изборна комисия да създаде въпроса за осъществяване на референдум за обединяване с Русия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР