Политолог направи интересен коментар аз изборите.Не съм сигурен дали на

...
Политолог направи интересен коментар аз изборите.Не съм сигурен дали на
Коментари Харесай

Политолог: Коалиция ПП-ГЕРБ е възможна, но труден сценарий

Политолог направи забавен коментар аз изборите.

Не съм сигурен дали на втори вечерта ще можем да съобщим спечелилия, в случай че разликата сред двете водещи партии остане по този начин дребна. Това разяснява политологът Димитър Ганев от „ Тренд ” в ефира на Нова телевизия, разяснявайки настоящо изследване на изследователския център, направено в интервала 6-12 март по поръчка на

„ Уравнението наподобява сходно на това в 48-то Народно събрание. Ако съберете мандатите на „ Продължаваме промяната ”-„ Демократична България ” от предходното национално заседание, няма да получите друго число от това. Трудно е да се реши какъв брой партии ще влязат, само че това взема решение ненапълно казуса ”, съобщи той.

Според него композиция между ГЕРБ и ДПС може да се изясни – те вървят по евроатлантически път: „ Но представете си това с БСП как се случва ”, сподели още той. По думите му комбинацията сред първите две обединения и комбинацията на партиите на статуквото са сложни за сформиране, тъй като предстоят локални избори.

„ Една година Политическа партия е главен политически конкурент на ГЕРБ. Електоратът на ГЕРБ също ги възприема по този начин. Политическа партия и ГЕРБ строят акцията си върху отсрещния. Не е неосъществим, само че е сложен сюжет. Политическата рецесия обаче няма да бъде позволена по този метод ”, разяснява той възможностите за коалиция между ГЕРБ и „ Продължаваме промяната ”.

„ И вътрешно, и външно събитие може да играе ролята на заварка сред двете водещи сили. Другият вид е да има развиване във войната в Украйна ”, добави още той.

„ Ако изобщо има късмет за държавно управление след тези избори, то това е експертен кабинет, с цел да се скрие действителната коалиция ”, счита той.

Той разяснява и разновидностите за това някогашен министър председател още веднъж да застане отпред на страната: „ Трудно ми се коства да се случи това. Ако може да има някакво държавно управление, може би министър председателят ще ни е прочут, само че едва ли ще бъде партиен водач. И двете партии, които се обрисува да завоюват изборите, дават знаци за това. ”

„ Типичните леви гласове, които свикнахме да бъдат мобилизирани под знамената на БСП, в този момент част от тях припозна „ Възраждане ”, друга – „ Български напредък ”. Сега се вижда ерозия в поддръжката на БСП заради навлизането на „ Левицата ”. Стават четири субекта, които активизират евентуален ляв електорат ”, добави още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР