Политизирането на газопровода Северен поток-2 е контрапродуктивно, заяви днес руският

...
Политизирането на газопровода Северен поток-2 е контрапродуктивно, заяви днес руският
Коментари Харесай

Лавров: Политизирането на газопровода “Северен поток-2“ е контрапродуктивно

Политизирането на газопровода " Северен поток-2 " е контрапродуктивно, съобщи през днешния ден съветският министър на външните работи Сергей Лавров пред немската външна министърка Аналена Бербок, съобщи Ройтерс.

Бербок сподели през вчерашния ден при посещаване в Украйна, че планът, който чака утвърждение от регулаторите в Германия и Европейски Съюз, към този момент е спрян и не дава отговор на енергийното законодателство на Европейски Съюз.

" Привлякохме вниманието на немските си сътрудници към контрапродуктивността на опитите да се политизира плана ", означи Лавров на взаимна конференция с Бербок след срещата им.

Германия не може да изключи потреблението на " Северен поток-2 " като средство за напън против Кремъл при положение на по-нататъшна съветска експанзия към Украйна. Това съобщи по-рано през днешния ден пред телевизия А Ер Де почитан представител на водещата партия в ръководещата коалиция, представен от Ройтерс.

Германският канцлер Олаф Шолц, представител на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), неведнъж е повтарял, че " Северен поток-2 " е напълно частна самодейност и е отвън държавния обхват.

Разчитаме на дипломатическо-политическо решение, а дипломатическият инструментариум включва и наказания, сподели обаче пред А Ер Де ръководителят на немския комитет за външна политика Михаел Рот, малко преди диалозите Бербок в Москва.

Ако в действителност би трябвало да прибегнем към наказания, а аз към момента се надявам да го избегнем, не може авансово да изключим неща, които сътрудниците ни в Европейски Съюз могат да изискат, означи той.

Газопроводът " Северен поток-2 ", който към този момент е издигнат, само че не е получил позволение за влизане в употреба, цели да доставя повече съветски газ за Западна Европа. Противниците на плана, в това число Украйна и Съединени американски щати, обаче настояват, че това ще направи Европа доста по-зависима от Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР